fbpx
acu-dropin-clinic-mobile-banner

DROP IN ACUPUNCTURE CLINIC

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ & BODYWORK

Είναι γνωστό πως περισσότεροι από δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως χρησιμοποιούν το βελονισμό για την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας καθώς και για σωματική και ψυχική ανανέωση. Ο βελονισμός δρα σε μια ευρεία γκάμα διαφορετικών περιπτώσεων και υπόσχεται ανακούφιση χωρίς παρενέργειες.

Οι ατομικές συνεδρίες που προσφέρουμε στον χώρο μας δίνουν την ευκαιρία σε όλους να επωφεληθούν από τα ευεργετικά αποτελέσματα του βελονισμού και των επικουρικών του μεθόδων, όπως η μοξαθεραπεία και οι διαφορετικές μορφές σωματικού χειρισμού ή μάλαξης. Οι τιμές μας είναι το δυνατόν πιο ανταγωνιστικές και ξεκινάνε από €25 για τα πακέτα 8 συνεδριών.

Μπορείτε να κάνετε τη θεραπεία σας με τους άρτια καταρτισμένους αποφοίτούς μας ή με την ίδια την Ilaira Bouratinos, διευθύντρια του ΟΜ. Δείτε τις επιλογές παρακάτω.

  ☏ 210 6440023
📍ονίτσης 11Β, 121 25 Μαρούσι

Τι πρέπει να προσέξω πριν έρθω για θεραπεία βελονισμού. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά!

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ & BODYWORK

Είναι γνωστό πως περισσότεροι από δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως χρησιμοποιούν το βελονισμό για την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας καθώς και για σωματική και ψυχική ανανέωση. Ο βελονισμός δρα σε μια ευρεία γκάμα διαφορετικών περιπτώσεων και υπόσχεται ανακούφιση χωρίς παρενέργειες.

Οι ατομικές συνεδρίες που προσφέρουμε στον χώρο μας δίνουν την ευκαιρία σε όλους να επωφεληθούν από τα ευεργετικά αποτελέσματα του βελονισμού και των επικουρικών του μεθόδων, όπως η μοξαθεραπεία και οι διαφορετικές μορφές σωματικού χειρισμού ή μάλαξης. Οι τιμές μας είναι το δυνατόν πιο ανταγωνιστικές και ξεκινάνε από €25 για τα πακέτα 8 συνεδριών.

Μπορείτε να κάνετε τη θεραπεία σας με τους άρτια καταρτισμένους αποφοίτούς μας ή με την ίδια την Ilaira Bouratinos, διευθύντρια του ΟΜ. Δείτε τις επιλογές παρακάτω.

ΩΡΑΡΙΑ
Tρίτη 12:00 π.μ. – 8:00 μ.μ.
Πέμπτη 12:00 π.μ. – 8:00 μ.μ.

  ☏ 210 6440023
Διεύθυνση: Κονίτσης 11Β, 121 25 Μαρούσι

Τι πρέπει να προσέξω πριν έρθω για θεραπεία βελονισμού. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά!

ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΟΜ

Τρίτη 12:00 – 6:00
Πέμπτη 12:30 – 8:00

Συνεδρίες Κοινές Ενοχλήσεις Ειδικές Περιπτώσεις
Πρώτη συνεδρία €45 €55
Μεμονωμένες Συνεδρίες €40 €50
Μηνιαίο Πακέτο για μια φορά την εβδομάδα
€130 €185
Μηνιαίο Πακέτο για δυο φορές την εβδομάδα €240 €350
Πακέτο 4 Συνεδριών σε δύο εβδομάδες
€130 €185
Βεντουζοθεραπεία €35
Μάλαξη & Bodywork Από €15, Δείτε τον Κατάλογο
Χειρομάλαξη ή βεντούζες για μετά το βελονισμό (10 έως 60 λεπτά) €10 έως €60 (€1 το λεπτό)
Αισθητικός Βελονισμός, Βασικό €50, πακέτο 4 συνεδριών* 10% έκπτωση
Αισθητικός Βελονισμός, Ενισχυμένο €70, πακέτο 4 συνεδριών* 10% έκπτωση
Αισθητικός Βελονισμός Σούπερ Ενισχυμένο €90, πακέτο 4 συνεδριών* 10% έκπτωση
Αισθητικός Βελονισμός, Ενισχυμένο & Συμπληρωματική Θεραπεία €115, πακέτο 4 συνεδριών* 10% έκπτωση
Συμπληρωματικές Θεραπείες Αισθητικής Από €15, Δείτε τον Κατάλογο
*Τα πακέτα συνεδριών προπληρώνονται και πρέπει να ολοκληρώνονται στο καθορισμένο χρονικό διάστημα (τέσσερις εβδομάδες) και δεν μετατίθενται σε επόμενο χρόνο.
Κοινές Ενοχλήσεις

Αφορά σε άτομα με προβλήματα όπως μυοσκελετικά, αρθριτικά, ημικρανίες, άγχος και στρες, κούραση, αναπνευστικά, γυναικολογικά κ.ά.

Ειδικές Περιπτώσεις & Παθήσεις

Αφορά σε πόνο σε πολλές περιοχές του σώματος (π.χ. πολλαπλοί τραυματισμοί, ρευματοειδής αρθρίτιδα, ινομυαλγία), προβλήματα όρασης και ακοής, διακοπή καπνίσματος, αδυνάτισμα, στοχευμένη ενίσχυση γονιμότητας και ορισμένες νευρολογικές διαταραχές. Οι παραπάνω τιμές μπορούν να τροποποιηθούν ανάλογα με την εκάστοτε περίπτωση.

Πληροφορίες Σχετικά με τις Θεραπείες

– Στην πρώτη επίσκεψη συμπληρώνουμε ένα λεπτομερές ιστορικό που περιλαμβάνει ιατρικές πληροφορίες καθώς και όλες τις λεπτομέρειες των ενοχλήσεων σας, του τρόπου ζωής σας, καθώς και άλλων θεμάτων που παίζουν ρόλο στην υγεία σας.

– Οι συνεδρίες μας γίνονται στην αίθουσα μας όπου υπάρχουν έως 5 πελάτες ταυτόχρονα. Τα κρεββάτια θεραπείας χωρίζονται με παραβάν και για αυτό μιλάμε ήσυχα. Οι μαθητευόμενοι μας βοηθοί μπορεί να παρευρίσκονται στον χώρο και να παρακολουθούν τις συνεδρίες.

– Στα ραντεβού με την Ιλάειρα Μπουρατίνου μπορεί να παρευβρίσκονται ένας ή δύο βοηθοί.

ILAIRA BOURATINOS

Τρίτη 12:00 – 7:30
Πέμπτη 12:30 – 8:30
Συνεδρίες
Πρώτη συνεδρία βελονισμού €120
Μεμονωμένες Συνεδρίες βελονισμού
€80
Ειδικές Περιπτώσεις βελονισμού
€120
Πακέτο 4 Συνεδριών βελονισμού
10% έκπτωση
Σιάτσου, Sotai ή Μάλαξη με Αιθέρια Έλαια (σώμα ή πρόσωπο) €120 / 1 ώρα | €160 / 1.5 ώρα
Αισθητικός Βελονισμός
€120 – €200, κατά περίπτωση
Συμβουλές Διατροφής

Η συνταγολόγηση διατροφής γίνεται σε δύο βασικές συνεδρίες σε διάστημα 1–2 εβδομάδων. Υπολογίζουμε περίπου δύο ώρες για τις δύο συνεδρίες (συνήθως η πρώτη διαρκεί περίπου μια ώρα και 15 λεπτά και η δεύτερη 45 λεπτά). Ο λόγος για τον οποίο πρέπει να γίνουν δύο συνεδρίες είναι για να μπορείτε να κάνετε κάποιες εξετάσεις ενδιάμεσα (εφόσον χρειάζεται), οι οποίες θα μας διευκρινήσουν πιο συγκεκριμένα τι χρειάζεται ο οργανισμός σας για να επιτύχουμε τη βέλτιστη ισορροπία και υγεία. Επίσης, η δεύτερη συνεδρία είναι για να σας εξηγήσω αναλυτικά την προτεινόμενη διατροφή για την οποία λαμβάνεται και σημειώσεις. Οι συνεδρία βιντεοσκοπείται και σας δίνεται πρόσβαση στο βίντεο έτσι ώστε να μπορείτε να ανατρέξετε στις οδηγίες που σας έχω δώσει.

Το κόστος για τις 2 συνεδρίες είναι €300. Μετά από 3-6 εβδομάδες προτείνεται άλλη μια συνεδρία, εφόσον χρειάζεται. Το κόστος της τρίτης συνεδρίας είναι €70. Στο ενδιάμεσο διάστημα είμαι διαθέσιμη στο τηλέφωνο και Messenger/WhatsApp/SMS για απορίες και περαιτέρω διευκρινίσεις. Εφόσον το τηλεφώνημα δεν υπερβαίνει τα 5 λεπτά δεν υπάρχει χρεώση. Η χρέωση του τηλεφωνήματος μετά τα 5 λεπτά είναι 1€ ανά λεπτό (€60 την ώρα), με ελάχιστη χρέωση €10 ανά τηλεφώνημα. Για την υποστήριξη της θεραπείας σας μέσω μηνυμάτων δεν υπάρχει χρέωση για τη διάρκεια της θεραπείας του ενός μήνα.

Περιλαμβάνει
Γενικές συμβουλές καθώς και εξειδικευμένο πρωτόκολλο διατροφής, εξατομικευμένο βάσει της ανάλυσης του ιστορικού και
των ιατρικών εξετάσεων σας. Μπορεί να περιλαμβάνει και συγκεκριμένες οδηγίες για προετοιμασία ορισμένων φαγητών & ροφημάτων καθώς και οδηγίες λήψης συμπληρωμάτων διατροφής, βοτάνων κλπ. Επίσης, μπορεί να περιλαμβάνει γενικές συμβουλές
υγείας και άσκησης, αναλόγως.

Οδηγίες
Θα πρέπει να έχετε μια σχετικά καλή κάμερα στον υπολογιστή ή κινητό σας και σύνδεση στο διαδίκτυο. Επίσης θα πρέπει να αποστείλετε φωτογραφίες της γλώσσας και του προσώπου σας (θα σας δοθούν σαφείς οδηγίες). Παράλληλα θα χρειαστείτε όλες τις ιατρικές εξετάσεις που έχετε κάνει στο τελευταίο διάστημα και ίσως και παλαιότερες.

Σημείωση
– Ως μέρος των συνεδριών διατροφής δίνονται επιπλέον και ορισμένα βίντεο προς παρακολούθηση πάνω στον σωστό τρόπο να τρώμε.

– Για όσους επιθυμούν να χάσουν βάρος προτείνεται η παρακολούθηση του βιντεοσκοπημένου σεμιναρίου με θέμα Ρύθμιση Σωματικού Βάρους και Αντιφλεγμονώδης Διατροφή στο οποίο θα έχετε 30% έκπτωση.

– Για υποστήριξη της γονιμότητας το κόστος είναι €360 αντί για €300 μέσα στο οποίο περιλαμβάνεται και το σεμινάριο ενίσχυσης γονιμότητας, διάρκειας 8+ ώρες.

Ιλάειρα Μπουρατίνου

Τηλ: 6944796945
shiatsu sitting palm back P6275997 copy
_autumn_yangsheng_banner
diet-autumn-caserole

.

TI ΕΙΝΑΙ Ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ

Ο Bελονισμός είναι ίσως η γνωστότερη μέθοδος θεραπείας της Άπω Ανατολής, με ρίζες στην Αρχαία Κίνα. Πολύ λεπτές βελόνες (μίας χρήσης) εισάγονται ανώδυνα σε ειδικά σημεία (acu-points) για να επηρεασθεί θετικά το νευρικό, ενδοκρινικό και ενεργειακό σύστημα. Tα θεραπευτικά αποτελέσματα του βελονισμού, εμφανίζονται σε πολλά επίπεδα.

Στόχος πάντα είναι να υποβοηθηθεί ο οργανισμός, έτσι ώστε να επανακτήσει τη φυσική του ισορροπία και υγεία.

Ο κίνδυνος για σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες είναι ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ 1 στα 10,000 περιστατικά!!!

Δυο έρευνες που διεξήχθησαν ανεξάρτητα και δημοσιεύτηκαν στο Βρετανικό Ιατρικό Περιοδικό (British Medical Journal) το 2001 συμπέραναν πως ο κίνδυνος για σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες είναι μικρότερος από 1 στα 10,000 περιστατικά. Αυτό το ποσοστό είναι πολύ μικρότερο από πολλές συμβατικές θεραπείες.

Το 2003 μια έρευνα που ανέλυσε 6,000 περιπτώσεις ασθενών που δέχθηκαν θεραπεία βελονισμού είχε σχεδόν ίδια αποτελέσματα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ https://www.bmj.com/content/323/7311/485

Ο βελονισμός είναι μια από τις ασφαλέστερες μεθόδους θεραπείας, τόσο της συμβατικής όσο και της εναλλακτικής ιατρικής. Πάνω από δυο δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως και 12 εκατομμύρια στην Αμερική χρησιμοποιούν το βελονισμό!

Acupuncture: Review and Analysis of Reports on Controlled Clinical Trials

Acupuncture: Review and Analysis of Reports on Controlled Clinical Trials, διαβάστε περισσότερα, πατώντας το σύνδεσμο.

Over its 2500 years of development, a wealth of experience has accumulated in the practice of acupuncture, attesting to the wide range of diseases and conditions that can be effectively treated with this approach. Unlike many other traditional methods of treatment, which tend to be specific to their national or cultural context, acupuncture has been used throughout the world, particularly since the 1970s. In recognition of the increasing worldwide interest in the subject, the World Health Organization (WHO) conducted a symposium on acupuncture in June 1979 in Beijing, China. Physicians practising acupuncture in different countries were invited to identify the conditions that might benefit from this therapy. The participants drew up a list of 43 suitable diseases. However, this list of indications was not based on formal clinical trials conducted in a rigorous scientific manner, and its credibility has been questioned.

The past two decades have seen extensive studies on acupuncture, and great efforts have been made to conduct controlled clinical trials that include the use of “sham” acupuncture or “placebo” acupuncture controls. Although still limited in number because of the difficulties of carrying out such trials, convincing reports, based on sound research methodology, have been published. In addition, experimental investigations on the mechanism of acupuncture have been carried out. This research, while aimed chiefly at answering how acupuncture works, may also provide evidence in support of its effectiveness.

In 1991, a progress report on traditional medicine and modern health care was submitted by the Director-General of WHO to the Forty-fourth World Health Assembly1. The report pointed out that in countries where acupuncture forms part of the cultural heritage, its use in an integrated approach to modern and traditional medicine presents no difficulty. However, in countries where modern Western medicine is the foundation of health care, the ethical use of acupuncture requires objective evidence of its efficacy under controlled clinical conditions.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει εκδόσει τον παρακάτω κατάλογο παθήσεων και συμπτωμάτων για τα οποία ο βελονισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Οι επίσημες κλινικές μελέτες που έχουν γίνει πάνω στον βελονισμό, μπορούν να ταξινομηθούν σε τέσσερις κατηγορίες.

1. Συμπτώματα και παθήσεις για τις οποίες η αποτελεσματικότητα του βελονισμού έχει αποδειχθεί ξεκάθαρα μέσω κλινικών δοκιμών:

• αλλεργική ρινίτιδα • αυχενικό σύνδρομο • διάστρεμμα • δυσμηνόρροια • εγκεφαλικό επεισόδιο • επιγαστραλγία από πεπτικό έλκος ή γαστρίτιδα • επίσπευση τοκετού • θλάση • ισχιαλγία • κατάθλιψη • κεφαλαλγία • κολικός νεφρών • μετεγχειριτικός πόνος • οδοντιατρικός πόνος • οσφυαλγία • παρενέργειες της χημειοθεραπείας και ακτινοθεραπείας • περιαρθρίτιδα του ώμου • ρευματοειδής αρθρίτιδα • στομαχική ναυτία, έμετος • τενοντίτιδα εκτεινόντων του αγκώνα • υπέρταση • υπόταση

2. Συμπτώματα και παθήσεις για τις οποίες η αποτελεσματικότητα του βελονισμού είναι σαφής, αλλά χρειάζονται παραπέρα κλινικές δοκιμές για να αποδειχθεί πλήρως:

• άγχος • ακμή • αποτοξίνωση από αλκοόλ ή ναρκωτικές ουσίες • άσθμα βρογχικό • αϋπνία • μειωμένη γαλακτοφορία • διαταραχές γαστρικής κινητικότητας • ελκώδης κολίτιδα • επιπεφυκίτιδα • έρπης ζωστήρ • ινομυαλγία • κάπνισμα • κνησμός • κοιλιακό άλγος (σε οξεία γαστρεντερίτιδα ή σπασμό του πεπτικού σωλήνα) • κρανιοεγκεφαλική κάκωση, κλειστή • κροταφογναθικό σύνδρομο • νευραλγία • νευροδερματίτιδα • νεφρολιθίαση • νόσος Ménière • οστεοαρθρίτιδα • ουρική αρθρίτιδα • ουρολοίμωξη επαναλαμβανόμενη • πάρεση του προσωπιαίου • πολυκυστικές ωοθήκες • πόνος οξύς στη σπονδυλική στήλη • πονόλαιμος • πόνος σε καρκινοπαθείς • προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο • προστατίτιδα χρόνια • πυρετός • ρινορραγία • σύνδρομο Raynaud • σακχαρώδης διαβήτης, μη ινσουλινοεξαρτώμενος • στητική δυσλειτουργία • υπερένταση • γυναικεία υπογονιμότητα • υπέρβαρες καταστάσεις • υπερλιπιδαιμία • χολοκυστίτιδα • χολολιθίαση • ωτίτιδα

3. Συμπτώματα και παθήσεις για τις οποίες υπάρχουν μεμονωμένες κλινικές δοκιμές όπου αναφέρονται θεραπευτικά αποτελέσματα και στις οποίες αξίζει να χρησιμοποιηθεί, μιας και η θεραπεία με συμβατικές μεθόδους είναι αμφίβολη:

• αμφιβληστροειδoπάθεια • αχρωματοψία • δύσπνοια • κώφωση • σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου • πνευματική καθυστέρηση • χλώασμα • χρόνια πνευμονική καρδιά

4. Συμπτώματα και παθήσεις για τις οποίες μπορεί να δοκιμασθεί ο βελονισμός, εφ’ όσον ο θεραπευτής έχει την κατάλληλη ιατρική γνώση και εξοπλισμό:

• διάρροια σε βρέφη και μικρά παιδιά • δύσπνοια στην χρόνια αναπνευστική πνευμονοπάθεια • εγκεφαλίτιδα • κώμα • παράλυση • σπασμοί σε βρέφη • στεφανιαία νόσος (στηθάγχη).

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) έχει επίσης εκδόσει σαφείς οδηγίες για την εκπαίδευση στο βελονισμό στο έντυπο Guidelines on Basic Training and Safety in Acupuncture.

Εικόνες από το βιβλίο A Practical Guide to Acupoints της Ιλάειρας Μπουρατίνου