fbpx

Τι Είναι ο Αισθητικός Βελονισμός

Aesthetic Acupuncture

Ο βελονισμός είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο για τη βελτίωση της όψης της επιδερμίδας, τη μείωση των ρυτίδων και την τόνωση των ιστών του προσώπου. Διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, προάγει την ανανέωση των κυττάρων και αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου.

Ο αισθητικός βελονισμός όχι μόνο προσδίδει άμεσα αποτελέσματα που διαρκούν με την πάροδο του χρόνου, αλλά ταυτόχρονα στερείται τις παρενέργειες και αντενδείξεις που συχνά σχετίζονται με πολλές από τις κοινότερες συμβατικές αισθητικές εφαρμογές.

Ο εξειδικευμένος αισθητικός βελονισμός προσώπου κάνει χρήση πολλών διαφορετικών τεχνικών που μπορεί να ποικίλουν από ενδοδερμική εισαγωγή μικρών βελονών σε βάθος 1-2 μ.μ., έως εξειδικευμένους χειρισμούς με βελόνες μέχρι 6 εκατοστά μήκος. Οι επαγγελματίες του αισθητικού βελονισμού κάνουν χρήση έως 40 διαφορετικών τύπων και μεγεθών βελόνας που ποικίλουν σε φάρδος από 0.10 έως 0.35 μ.μ. και σε μήκος από 3 έως 60 μ.μ. Οι περισσότερες βελόνες είναι φτιαγμένες από ανοξείδωτο ατσάλι και έχουν λαβή από μεταλλικό έλασμα για μεγαλύτερη αγωγιμότητα του qi, αλλά στον αισθητικό βελονισμό πολλές φορές επιλέγουμε τον πιο ελαφρύ τύπο με πλαστική λαβή. Σε άλλες περιπτώσεις χρησιμοποιούμε αργυρές ή χρυσές βελόνες και συνδυάζουμε το βελονισμό με ειδικά προϊόντα όπως οι βιταμίνες, το υαλουρονικό και την μαργαριταρόσκονη.

Οι τεχνικές που εφαρμόζονται εστιάζουν σε όλες τις στρώσεις των ιστών, ανάλογα με την εκάστοτε περίπτωση: στην επιδερμίδα, στον υποδόριο συνδετικό, στην περιτονία στήριξης του προσώπου SMAS, καθώς και πιο βαθιά επικεντρώνονται είτε στη σύσφιξη χαλαρών και πλαδαρών μυών, είτε στη χάλαση των υπερβολικών συσπάσεων τους που οδηγούν στις ρυτίδες έκφρασης. Παραπέρα, συγκεκριμένες τεχνικές ενεργοποιούν κινητικά νεύρα στο κρανίο και εξειδικευμένοι χειρισμοί διεγείρουν τη ροή του αίματος έτσι ώστε να βελτιωθεί άμεσα η υφή και χροιά του προσώπου.

Παραπέρα, ο βελονισμός προσώπου μπορεί να βοηθήσει σε προβλήματα των αισθητήριων οργάνων και να βελτιώσει την όραση, την ακοή, την όσφρηση και την αναπνοή, καθώς και άλλες λειτουργίες όπως η μάσηση, η λειτουργία της γνάθου και η κατάποση.

Επειδή επηρεάζει δυναμικά το αυτόνομο νευρικό σύστημα, έχει και αποτελέσματα στο ψυχο-νοητικό επίπεδο φέροντας αίσθηση βαθιάς χαλάρωσης και ηρεμίας μέσω της αύξησης της δράσης του παρασυμπαθητικού συστήματος και μείωση του συμπαθητικού. Έτσι, οι επιδράσεις του αφορούν σε όλο το σώμα: εξισορροπείται η αρτηριακή πίεση και βελτιώνεται η ροή του αίματος στον εγκέφαλο, στους ενδοκρινείς αδένες και στα σπλάγχνα. Κατά συνέπεια, επηρεάζεται θετικά η πέψη, η αναπνοή και η κυκλοφορία του αίματος. Επίσης, εξισορροπείται ο γυναικείος κύκλος και βελτιώνεται παραγωγή ευεργετικών για τον οργανισμό ορμονών.

Η σωστή εφαρμογή του βελονισμού στο πρόσωπο είναι αποδεδειγμένη μέσω κλινικών δοκιμών, να βοηθάει σε παθολογικά προβλήματα όπως είναι οι κεφαλαλγίες, η νευραλγία τριδήμου, η πάρεση του προσωπικού νεύρου, το κροταφογναθικό σύνδρομο, η αλλεργική ρινίτιδα, το σύνδρομο άπνοιας του ύπνου, το ροχαλητό, η δυσκαταποσία, η ξηροφθαλμία, η αυξημένη ενδοφθάλμια πίεση, η αυχεναλγία, η δυσλειτουργία του θυρεοειδή αδένα, οι αϋπνίες, η νοητική κόπωση και η δυσκολία στη συγκέντρωση.

Παράλληλα, μια ολιστική συνεδρία αισθητικού βελονισμού κάνει χρήση και κλασικών βελονιστικών σημείων στο σώμα, έτσι ώστε να υποστηρίζεται η αγωγή σωστά. Αυτή προσέγγιση έρχεται σε αντίθεση με τις περισσότερες αισθητικές εφαρμογές που δρουν μόνο εξωτερικά.

O αισθητικός βελονισμός δεν αφορά μόνο σε τοπική, συμπτωματική εφαρμογή, αλλά στοχεύει να επηρεάσει ολόκληρο τον οργανισμό, από μέσα προς τα έξω!

Τα σεμινάρια που διδάσκονται στο ΟΜ στηρίζονται στη μακρόχρονη εμπειρία της Ilaira Bouratinos στην εφαρμογή και διδασκαλία των τεχνικών αυτών. Σκοπός τους είναι να προσφέρουν στους επαγγελματίες υγείας και αισθητικούς κάποιες από τις σημαντικότερες τεχνικές που έχει να προσφέρει ο συνδυασμός παραδοσιακών και σύγχρονων απόψεων στο βελονισμό για άμεσα αποτελέσματα στον τομέα της αισθητικής.

Το Εντατικό Σεμινάριο Αισθητικoύ Βελονισμού (Level-1) απευθύνεται σε αισθητικούς, ιατρούς και επαγγελματίες υγείας, είτε έχουν προηγούμενη εμπειρία στο βελονισμό είτε όχι.

Τα Προχωρημένα Σεμινάρια (Level-2) απευθύνονται σε όσους έχουν ήδη εμπειρία στον αισθητικό βελονισμό και επιθυμούν να εμβαθύνουν.

Λίγα λόγια για την Ilaira Bouratinos

H Ilaira Bouratinos είναι διεθνώς αναγνωρισμένη για την εκτενή της γνώση και εμπειρία στην παραδοσιακή ανατολική ιατρική, το βελονισμό και τις σχετιζόμενεες μεθόδους σωματικού χειρισμού καθώς και για το μπεστ σέλερ βιβλίο βελονισμού της A Practical Guide to Acu-Points (Lotus Publishing UK, North Atlantic Books US – 2008, 2011 & 2017), ήδη μεταφρασμένο σε 5 γλώσσες.

Oλοκλήρωσε τις σπουδές της στο σιάτσου στην Aγγλία το 1993 και πήρε το πτυχίο της στον βελονισμό το 1995, στο Λονδίνο. Έχει επίσης σπουδάσει κινέζικη φαρμακολογία καθώς και μια ποικιλία μεθόδων σωματικού χειρισμού, άσκησης, και αυτοβελτίωσης. H Ilaira είναι διευθύντρια του Oriental Medicine and Shiatsu Training Centre (OM) όπου διδάσκει θεωρία κινέζικης ιατρικής, βελονισμό και ποικιλία μορφών bodywork, χειρομάλαξης και φυσικής αισθητικής. Έχει διδάξει χιλιάδες άτομα στην Ελλάδα και την Αγγλία από το 1994 όταν και ίδρυσε τη Σχολή.

Διακρίνεται για το κεφάτο και δημιουργικό τρόπο διδασκαλίας της. Η ικανότητά της να συνδέει τις απόψεις της παραδοσιακής και της συμβατικής ιατρικής, δίνουν έμπνευση τόσο σε μαθητευόμενους θεραπευτές όσο και σε επαγγελματίες υγείας. Η ολιστική της προσέγγιση και μακροχρόνια διδακτική και κλινική εμπειρία της προσδίδουν άριστα αποτελέσματα στις ατομικές της θεραπείες, όπου βελονισμό με διάφορες τεχνικές σωματικού χειρισμού και άσκησης. Είναι Βρετανίδα αλλά και Ελληνίδα υπήκοος, δίγλωσση και έχει την ικανότητητα να διδάσκει εξίσου στα Αγγλικά και στα Ελληνικά.

Επιδερμίδα & Κινέζικη Ιατρική

Κατά την Κινέζικη ιατρική, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την εμφάνιση της επιδερμίδας. Διαβάστε περισσότερα…

 

 

Photos with Ilaira Bouratinos

Needling Age Out With Acupuncture

“Cosmetic acupuncture actually renews the skin’s cellular structure from the inside, as well as reactivating and toning facial muscles. Meanwhile, it’s benefitting the whole body.”
Ilaira Bouratinos

An article by mygreekreview, Alexia Amvrazi