fbpx
ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚA ONLINE ΜΑΘΗΜΑTA ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙKΗΣ
Παρακολουθήστε τα Βίντεο μας Τώρα & Συνδεθείτε Ζωντανά Μαζί μας στις 10 Οκτωβρίου 2024!

Η διαφορά μεταξύ της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής (ΠΚΙ) και της σύγχρονης βιοϊατρικής είναι ένα σημαντικό ζήτημα το οποίο ενδιαφέρει τόσο τους επαγγελματίες υγείας όσο και τους ασθενείς.

Η συμβατική ιατρική και η ΠΚΙ έχουν διαφορετικό ιστορικό και φιλοσοφικό υπόβαθρο και η καθεμία τη δική της προσέγγιση, με διαφορετικό σύνολο αρχών, μεθοδολογιών και θεραπευτικών επιλογών. Ωστόσο, μοιράζονται τον ίδιο απώτερο σκοπό: τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας.

Στα νέα μας online μαθήματα, αναλύουμε τις διαφορές αυτές και εστιάζουμε στην ολιστική φιλοσοφία της ΠΚΙ!

Τα δωρεάν μας εισαγωγικά μαθήματα απευθύνονται σε όλους όσους ενδιαφέρονται για την Κινέζικη Ιατρική και τις διαφορετικές της ειδικότητες, όπως ο βελονισμός, το tuina, το shiatsu και η διατροφή. Αποτελούνται από τρία μέρη συνολικής διάρκειας τριών ωρών και παρακολουθούνται μέσω on-demand video στο οποίο έχετε πρόσβαση μόλις συμπληρώσετε την αίτηση εγγραφής.

Στο πρώτο μέρος, η ομιλήτρια, Ilaira Bouratinos, μας παρουσιάζει την ιστορία και φιλοσοφία της Κινέζικης Ιατρικής και των διαφορετικών ειδικοτήτων της. Συζητούνται οι ιδιαιτερότητες της κάθε μεθόδου θεραπείας, τόσο από τη σκοπιά του θεραπευόμενου, όσο και από εκείνη του υποψήφιου θεραπευτή ή μαθητευόμενου. Επίσης, γίνεται μία επισκόπηση της εκπαίδευσης στην Κινέζικη Ιατρική και της δομής των μαθημάτων του Oriental Medicine Training Centre.

Στo δεύτερο μέρος έχετε την ευκαιρία να αποκτήσετε μία πρώτη επαφή με θεραπευτικές ασκήσεις παραδοσιακής Κινέζικης ιατιρκής και Shiatsu για επαύξηση της ενέργειας, ανακούφιση από εντάσεις και τόνωση του αναπνευστικού και αμυντικού συστήματος. Παρουσιάζονται ορισμένες από τις κυριότερες τεχνικές όπως η δια χειρός διέγερση βελονιστικών σημείων για αυτοθεραπεία και βασικές τεχνικές πίεσης του σιάτσου.

Traditional chinese red background greeting with lanterns

Στο τρίτο μέρος που διεξήχθει στις 12 Οκτωβρίου 2023 μιλάμε για την ολιστική φιλοσοφία της Κινέζικης ιατρικής και παρουσιάζουμε μια σύγκρισή της με τη συμβατική βιοιατρική. Επίσης, μιλάμε για την προσέγγιση της ΠΚΙ διατροφής και πως διαφέρει από τη συμβατική άποψη και συζητάμε διάφορες απορίες των συμμετεχόντων. Σε περίπτωση που έχετε και εσείς κάποια απορία, θα χαρούμε να σας απαντήσουμε είτε μέσω εμαιλ, είτε τηλεφωνικά!

Το επόμενο ζωντανό online μάθημα – τέταρτο μέροςθα διεξαχθεί μέσω zoom στις 10 Οκτωβρίου 2024, 8:30 μ.μ., και θα έχουμε την ευκαρία να λύσουμε τις δικές σας απορίες σας σχετικά με τις διαφορετικές ειδικότητες της Κινέζικης ιατρικής καθώς και τη σχετική εκπαίδευση!

Με έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό θεραπευτών τόσο της συμβατικής όσο και της εναλλακτικής ιατρικής να εντάσσουν παραδοσιακές ανατολικές τεχνικές στα θεραπευτικά τους προγράμματα, δεν έχει υπάρξει ποτέ καλύτερη εποχή για την εκπαίδευση στον τομέα αυτό. Η εκπαίδευση στην Κινέζικη ιατρική είναι μια συναρπαστική και δημιουργική εμπειρία που μπορεί να αλλάξει ριζικά τη ζωή σας!

Η εκπαίδευσή μας, σε όλα της τα στάδια, στηρίζεται στη μακροχρόνια εμπειρία του διδακτικού προσωπικού και της Σχολής, που φέτος κλείνει 29 χρόνια στο ενεργητικό της! Η διετής και τετραετής εκπαίδευση παρακολουθείται από άτομα που θέλουν να ασκήσουν τις θεραπευτικές τέχνες της Κινέζικης ιατρικής, ενώ τα πρώτα μαθήματα παρακολουθούνται από οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για μια εισαγωγή στη θεωρία και φιλοσοφία της υπέροχης αυτής προσέγγισης στην ολιστική υγεία.

ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ....

Yǎngshēng & Διατροφή για Εναρμόνιση με τις Εποχές
Νέα Μίνι Online Σεμινάρια για Όλους!

seasons-crop

Η Άνοιξη γεννάει,

το Καλοκαίρι μεγαλώνει,

το Φθινόπωρο μαζεύει

και ο Χειμώνας αποθηκεύει

春生, 夏 長, 秋收, 冬藏

Huángdì Nèijīng,
Άπαντα του Κίτρινου Αυτοκράτορα