fbpx

Η εκπαίδευση σιάτσου που προσφέρει το Om χωρίζεται σε διαβαθμισμένα επίπεδα, που ξεκινάνε από ένα εισαγωγικό Σαββατοκύριακο και φτάνουν έως τέσσερα χρόνια προχωρημένης επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Η ύλη και το πρόγραμμα όλων των σταδίων εκπαίδευσης, έχουν εξελιχθεί μέσα από δεκαετίες εμπειρίας στην επιμόρφωση χιλιάδων ανθρώπων στο σιάτσου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αγγλία, όπου πρωτοιδρύθηκε η Ευρωπαϊκή Σχολή Σιάτσου το 1984 από τον Chris Jarmey.

Τα υψηλού επιπέδου επαγγελματικά προγράμματα σιάτσου έχουν ως σκοπό να πληρούν, με το παραπάνω, και να ξεπεράσουν τα πρότυπα κριτήρια εκπαίδευσης σιάτσου στην Ευρώπη.

Η φιλοσοφία του Om είναι να προάγει την κατανόηση των θεμελιωδών αρχών της Παραδοσιακής Ανατολικής Ιατρικής (ΠΑΙ) και την εμπειρική εφαρμογή τους μέσα από το σιάτσου. Παράλληλα τονίζεται η ανάγκη της διασύνδεσης της ΠΑΙ με τη συμβατική ιατρική άποψη. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε ΕΔΩ.

To κάθε στάδιo της εκπαίδευσης είναι προσεκτικά σχεδιασμένο για να ανταποκρίνεται στις συγκεκριμένες ανάγκες των σπουδαστών σε κάθε βήμα της εκμάθησης τους:

Το Eισαγωγικό και το Προκαταρκτικό Σεμινάριο εστιάζουν στη βασική πρακτική και απευθύνονται σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να μάθει τις κύριες τεχνικές του σιάτσου και να τις εφαρμόζει σε οικεία πρόσωπα ή να τις συνδυάσει με κάποια άλλη μέθοδο.

Εισάγουν τους συμμετέχοντες στις βασικές αρχές και τεχνικές του σιάτσου, παρέχοντας τις απαραίτητες τεχνικές για τη χαλάρωση του δεχόμενου, την ανακούφιση από τους πόνους ή τις εντάσεις και την τόνωση του ενεργειακού του δυναμικού.

favicon-a Εισαγωγικό Σεμινάριο Shiatsu
favicon-a Προκαταρκτικό Σεμινάριο Shiatsu

δύο επαγγελματικά στάδια της εκπαίδευσης εμβαθύνουν στην πρακτική και θεωρία του σιάτσου και της Παραδοσιακής Ανατολικής Ιατρικής.

Απευθύνονται σε άτομα που θέλουν να κάνουν το σιάτσου επαγγελματικά:

• Η Θεμελιώδης Εκπαίδευση Σιάτσου, διαρκεί περίπου 2 χρόνια και δίνει μια ολοκληρωμένη βάση στο σιάτσου. Με την επιτυχή ολοκλήρωσή του δίνεται το Shiatsu Bodywork Diploma.

• Η Προχωρημένη Εκπαίδευση Σιάτσου διαρκεί περίπου 2 χρόνια. Εμβαθύνει στη διάγνωση και θεραπεία μέσω του σιάτσου. Με την επιτυχή ολοκλήρωσή του δίνεται το Advanced Shiatsu Therapy Diploma.

favicon-a Θεμελιώδης Εκπαίδευση Σιάτσου
favicon-a Προχωρημένη Εκπαίδευση Shiatsu

Μέσα από μια ποικιλία απόψεων και τεχνικών προσεγγίσεων, οι σπουδαστές μπορούν να αποκτήσουν ολοκληρωμένη εικόνα των δυνατοτήτων του σιάτσου και να εξελιχθούν ως ώριμοι και υπεύθυνοι θεραπευτές.

Oι σπουδαστές ενθαρρύνονται να εφαρμόζουν τις τεχνικές δημιουργικά, αξιοποιώντας τις ιδιαιτερότητες και την ιδιοσυγκρασία τους, αντί να προσκολλώνται σε μια συγκεκριμένη ρουτίνα ή ‘φόρμα’. Αυτή η ελεύθερη προσέγγιση έχει αποδειχθεί ιδιαιτέρως επιτυχής, διότι βοηθά τους θεραπευτές να αξιοποιούν το δυναμικό τους πιο αποτελεσματικά.

H καρδιά του σιάτσου είναι σαν την αγάπη της μητέρας. Η πίεση πάνω στο ανθρώπινο σώμα ζωντανεύει το συντριβάνι της ζωής.

Tokujiro Namikoshi

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
 • Ampuku Shiatsu της κοιλιάς
  Ampuku Shiatsu της κοιλιάς
 • Shiatsu για την αναπνοή
  Shiatsu για την αναπνοή
 • Shiatsu για το θώρακα και την αναπνοή
  Shiatsu για το θώρακα και την αναπνοή
 • shiatsu για τον αυχένα
  shiatsu για τον αυχένα
 • Shiatsu διάταση του αυχένα σε πλάγια θέση
  Shiatsu διάταση του αυχένα σε πλάγια θέση
 • Shiatsu με τους πήχεις
  Shiatsu με τους πήχεις
 • Shiatsu στο μεσημβρινό των Νεφρών
  Shiatsu στο μεσημβρινό των Νεφρών
 • Άνοιγμα της κορυφής του ώμου και αυχένα
  Άνοιγμα της κορυφής του ώμου και αυχένα
 • Άνοιγμα της λεκάνης
  Άνοιγμα της λεκάνης
 • Διαγώνια διάταση της πλάτης
  Διαγώνια διάταση της πλάτης
 • Κυκλικό ampuku - shiatsu της κοιλιάς
  Κυκλικό ampuku - shiatsu της κοιλιάς
 • Group Sessions
  Group Sessions
 • Περιαγωγές του μηρού και άνοιγμα του γοφού
  Περιαγωγές του μηρού και άνοιγμα του γοφού
 • Περιαγωγές των γοφών
  Περιαγωγές των γοφών
 • Πιέσεις στα σημεία shu για την Πύλη του Πρωταρχικού Qi
  Πιέσεις στα σημεία shu για την Πύλη του Πρωταρχικού Qi
 • Πιέσεις στα σημεία shu σε πλάγια θέση
  Πιέσεις στα σημεία shu σε πλάγια θέση
 • Πιέσεις στα σημεία του Renmai
  Πιέσεις στα σημεία του Renmai
 • Περιαγωγές του μηρού και άνοιγμα του γοφού
  Περιαγωγές του μηρού και άνοιγμα του γοφού

Aπευθύνεται: Η εκπαίδευση σιάτσου απευθύνεται σε ενήλικες που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη μέθοδο, καθώς επίσης και σε όσους ασκούν τεχνικές άλλων κλάδων της συμβατικής ή μη συμβατικής θεραπευτικής, όπως γυμναστές, φυσιοθεραπευτές και αισθητικοί.

Το Eισαγωγικό και το Προκαταρκτικό Σεμινάριο απευθύνεται και σε αρχάριους.

Διεξάγεται σε Σαββατοκύριακα μαθήματα στην τάξη, 9:30 π.μ. έως 5:30 μ.μ. και σε διαδικτυακά μαθήματα (webinars).

Σημείωση
Επαγγελματίες υγείας απαλλάσσονται από συγκεκριμένα μαθήματα κατά περίπτωση και έτσι, μπορούν να ολοκληρώσουν την εκπαίδευση σε συντομότερο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, η εκπαίδευση μπορεί να ολοκληρωθεί και σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, επιλέγοντας ανά έτος κάποιες από τις ενότητες μαθημάτων.

Συμβουλευτείτε τη γραμματεία προκειμένου να διαμορφώσετε ένα πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στις προσωπικές σας απαιτήσεις και ανάγκες.

ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ

Iλάειρα Mπουρατίνου, Γιούλα Καρακώστα, Ναταλί Κοκκαλά, Χριστίνα Σερδαρίδου, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, George Dellar και άλλοι συνεργάτες.

Shiatsu στο OM Training Centre

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΙΑΤΣΟΥ

 

Πίνακας Ωρών & Διδάκτρων