guasha_facial_om

19 Μαρτίου 2022, 9:30 – 6:00 μ.μ.


Το ‘ξύσιμο’ της επιδερμίδας έχει μακρά ιστορία μιάς και οι ρίζες του είναι στην παλαιολιθική εποχή. Τα δύο ιδεογράμματα της κινέζικης λέξης 刮 痧 περιγράφουν μια διαδικασία μέσω της οποίας η “άμμος”, δηλαδή οι τοξίνες και η συμφόρηση, απομακρίνονται με την τεχνική του ξυσίματος ή σουρσίματος πανω στην επιδερμίδα. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιείται ένα ειδικό εργαλείο, η “σανίδα” gua sha.

Παραδοσιακά εφαρμόζεται για ποικιλία προβλημάτων υγείας σε διάφορες περιοχές και σημεία του σώματος. Η χρήση του gua sha στην αισθητική έχει γίνει πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, καθώς μεγάλος αριθμός γυναικών και ανδρών το εμπιστεύονται για την ικανότητα που έχει να εξομαλύνει τις ρυτίδες, να μειώνει τις σακκούλες κάτω από τα μάτια, να τονώνει και ανασηκώνει το πρόσωπο καθώς και να ξεκουράζει και απαλύνει το άγχος. Αποτελεί ένα πολύ δυνατό εργαλείο στο χώρο της αισθητικής προσώπου.

Η σανίδα του gua sha μετακινείται με σταθερές κινήσεις κατά μήκος μεσημβρινών και σημείων βελονισμού του προσώπου, ανακουφίζοντας από στασιμότητα, απομακρίνοντας τοξίνες, προάγοντας την καλή κυκλοφορία και τονώνοντας τους ιστούς του προσώπου. Βελτιώνει αισθητά την κυκλοφορία του αίματος και έχει ορατά αποτελέσματα στη μείωση των σκούρων κύκλων και της δυσχρωμίας καθώς αυξάνει αισθητά τη λάμψη και διαύγεια της επιδερμίδας.

Η συστηματική εφαρμογή της τεχνικής προάγει την ανάπτυξη νέων κυττάρων και μειώνει τους ‘ανοικτούς’ πόρους, ελέγχει την ακμή, μειώνει τις ουλές από ακμή καθώς συσφίγγει το οβάλ του προσώπου δίνοντας το αποτέλεσμα της ανόρθωσης – λίφτινγκ.

Το “ξύσιμο” έχει γίνει μάλαξη χωρίς άγγιγμα με τα χέρια, βελονισμός χωρίς βελόνες και αναρρόφηση χωρίς βεντούζες.

Η τεχνική είναι απλή και μαθαίνεται εύκολα. Εφαρμόζεται αυτούσια ή μπορεί να συνδυαστεί με άριστα αποτελέσματα με διάφορες αισθητικές θεραπείες (π.χ. εφαρμογή προϊόντων ενυδάτωσης και αντιγήρανσης) και μορφές μάλαξης προσώπου (π.χ. Rejuvance, αρωματοθεραπεία, λεμφικό drainage).

Τα αποτελέσματα της τεχνικής είναι εντυπωσιακά και αμέσως ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία.

Τα οφέλη της θεραπείας με Gua Sha προσώπου:

• Εξαφάνιση λεπτών γραμμών

• Μείωση των βαθειών ρυτίδων έως 80%

• Άμεση ανόρθωση και λίφτινγκ του προσώπου

• Μείωση δυσχρωμιών, κηλίδων και φακίδων

• Ελάττωση των κλειστών πόρων και των μαύρων στιγμάτων

• Μείωση των σκούρων κύκλων γύρω από τα μάτια

• Απομάκρυνση τοξινών από το πρόσωπο

• Πιό ενυδατωμένη και λαμπερή επιδερμίδα

• Σύσφιξη του οβάλ του προσώπου

• Μείωση της ακμής και των μακροχρόνιων ουλών που προκαλεί

• Βαθειά χαλάρωση και καλύτερος ύπνος

• Βοηθάει επίσης σε αϋπνίες, ψυχολογικές εντάσεις και άγχος

Στο μοναδικό αυτό σεμινάριο θα διδαχθεί η ολοκληρωμένη ρουτίνα τεχνικών στο πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ. Περιλαμβάνει γρήγορες απαλές κινήσεις που σηκώνουν τους ιστούς και δίνουν μιαν ευχάριστη αίσθηση χαλάρωσης και ευεξίας καθώς και την παραδοσιακή τεχνική ξυσίματος που εφαρμόζεται με πιο έντονες, σταθερές κινήσεις.

Επίσης, θα διδαχθεί το Tanaka Massage, μια ιδιαίτερα αποτελεσματική Ιαπωνική τεχνική που χρησιμοποιείται στην αρχή της συνεδρίας για να αποτοξινώσει το πρόσωπο και να διεγείρει τη λεμφική κυκλοφορία.


Απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές αισθητικής και εναλλακτικούς θεραπευτές.

Διεξάγεται σε ένα ολοήμερο σεμινάριο, 9:30 – 6:00 μ.μ.

Διδασκαλία: Σπύρος Αλεξίου


Διδακτικές ώρες: 9

Δίδακτρα: €220*

* Έκπτωση 10% για πιστοποιημένους αισθητικούς και όσους παρακολουθούν παράλληλα ή έχουν παρακολουθήσει στο παρελθόν κάποιο από τα άλλα εκπαιδευτικά σεμινάρια της ενότητας Φυσικής Αισθητικής στο ΟΜ.

* Ειδική Έκπτωση 20% για όσους παρακολουθούν παράλληλα το Εντατικό Σεμινάριο Βελονισμού Αισθητικής Προσώπου.