fbpx

Μάλαξη με Βεντούζες & Απελευθέρωση Περιτονιών:

Πλάτη, Αυχένας, Ώμοι & Ισχίο

Cupping Massage & Fascia Release

4 Φεβρουαρίου 2024, 10:30 π.μ. – 5:30 μ.μ.

Γνωρίζετε πως έως το 95% του πληθυσμού πάσχει από πόνους στη ράχη, στους ώμους και στο αυχένα;

Με τις βεντούζες σιλικόνης θα έχετε άμεσα αποτελέσματα σε πόνους, εντάσεις και σφιξίματα καθώς και σε ανισορροπίες της σπονδυλικής στήλης, χωρίς να κουράζονται τα χέρια σας. Οι τεχνικές που θα διδαχθούν αφορούν και σε μια νέα σειρά εκπληκτικών τεχνικών απελευθέρωσης περιτονιών (fascia release).

Μετά από 25 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεραπείας η Ilaira Bouratinos μας διδάσκει πληθώρα νέων τεχνικών μάλαξης και απελευθέρωσης των περιτονιών, με τουλάχιστον 6 διαφορετικούς τύπους βεντούζας, κυρίως από σιλικόνη. Οι μοναδικές αυτές τεχνικές με τις μαλακές βεντούζες συνδυάζονται επιδέξια με κλασικές τεχνικές χειρομάλαξης, διατάσεις και εξειδικευμένους χειρισμούς για άμεσα αποτελέσματα σε πόνο, ένταση και σφίξιμο του μυοπεριτοναϊκού συστήματος της μέσης, πλάτης, αυχένα, ισχίου και ώμων.

Οι βεντούζες σιλικόνης εφαρμόζονται πολύ εύκολα στην επιδερμίδα και έχουν το πλεονέκτημα να παίρνουν το σχήμα των ιστών επειδή είναι εύκαμπτες. Επίσης, το μαλακό χείλος τους τις καθιστά ιδανικές για μάλαξη (σε αντίθεση με τις γυάλινες που εφαρμόζονται με τη φωτιά ή τις πλαστικές που εφαρμόζονται με αντλία). Όταν εφαρμοστεί στην επιδερμίδα, η βεντούζα δημιουργεί αρνητική πίεση επιτρέποντας έτσι τον θεραπευτή να ανασηκώσει τις διάφορες στρώσεις περιτονιών και μυών. Αυτή η διαδικασία μειώνει τις συμφύσεις και μαλακώνει τον ουλώδη ιστό, βοηθώντας έτσι να «ξεκολλήσουν» οι μύες και οι περιτονίες επιτρέποντάς τους να κινούνται πιο φυσιολογικά. H χρήση των βεντουζών εφαρμόζεται σε σχεδόν όλο το σώμα αλλά στο σεμινάριο αυτό θα εστιάσουμε στις «προβληματικές περιοχές» της ράχης, του αυχένα, των ώμων και του ισχίου.

Ορισμένες από τις νέες αυτές θαυματουργές τεχνικές που έχουν εξελιχθεί αποκλειστικά από την Ιλάειρα Μπουρατίνου χρησιμοποιούν έντονη αναρρόφηση, ενώ άλλες ελαφριά. Άλλες πάλι τεχνικές εφαρμόζονται χωρίς καθόλου αναρρόφηση, ενώ άλλες με το χείλος της βεντούζας. Οι τεχνικές συνδυάζονται με κλασικές τεχνικές χειρομάλαξης δημιουργώντας ειδικά διαμορφωμένες συνεδρίες που εστιάζουν στα συγκεκριμένα προβλήματα των πελατών σας και έτσι μπορούμε να εγγυηθούμε τη μέγιστη αποτελεσματικότητα στην κλινική εφαρμογή.

Ταυτόχρονα γίνεται χρήση βιολογικών ελαίων βάσης που σε συνδυασμό με τα κατάλληλα αιθέρια έλαια προσφέρουν ακόμα περισσότερα ευεργετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση πόνου, δυσκαμψίας και άλλων προβλημάτων. Ειδικά, η μοναδική συνταγή της Ιλάειρας «θερμού παυσίπονου ελαίου» θα σας εντυπωσιάσει με την αποτελεσματικότητα του. Ο συνδυασμός με τα αιθέρια έλαια προσφέρει μια πραγματικά ολιστική προσέγγιση στη θεραπεία με τις βεντούζες (θα δοθούν και οι καλύτερες συνταγές για την κάθε περίπτωση).

Αν είστε φυσικοθεραπευτής, μασέρ, ρεφλεξολόγος, shiatsu practitioner ή αισθητικός, ή αν ασχολείστε με οποιαδήποτε θεραπεία σώματος και τα χέρια σας κουράζονται, μη χάσετε αυτό το εξαιρετικό σεμινάριο! Οι τεχνικές με τις βεντούζες σιλικόνης θα σας προσφέρουν μια άμεση και ξεκούραστη μέθοδο για την αποτελεσματική θεραπεία των πελατών σας.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να μάθουν, αλλά και να επωφεληθούν οι ίδιοι από τα ευεργετικά αποτελέσματα των τεχνικών μιας και θα εφαρμόσουν τη θεραπεία όλοι ο ένας στον άλλον.

Απευθύνεται: σε φυσικοθεραπευτές, οστεοπαθητικούς, χειροπράκτες, massage therapists, ασκούντες του shiatsu και thai massage, ρεφλεξολόγους, αισθητικούς και άλλους επαγγελματίες υγείας. Οι βελονιστές επίσης επωφελούνται μιας και θα μπορούν να απελευθερώσουν πρώτα τις σφιγμένες περιτονίες, κάνοντας έτσι την εισαγωγή της βελόνας πολύ πιο άνετη, ανώδυνη και αποτελεσματική.

Διδακτικές ώρες: 7        

Δίδακτρα: €120

Έκπτωση 10% για όσους παρακολουθούν παράλληλα ένα από τα άλλα δύο σεμινάρια μάλαξης με βεντούζες και 15% για όσους παρακολουθούν και τα τρία σεμινάρια.

Επίσης δίνεται έκπτωση 15% σε όσους έχουν παρακολουθήσει στο παρελθόν το σεμινάριο Μόξα, Βεντούζες & Guasha και επίσης 50% για όσους έχουν παρακολουθήσει το απλό σεμινάριο μάλαξης της πλάτης με βεντούζες μέσα στο Έτος 2018 ή 2019.

Ενημερωθείτε για τα άλλα σεμινάρια μάλαξης με βεντούζες:

Τι είναι η μάλαξη με βεντούζες

Μάλαξη Κυτταρίδας & Αδυνατίσματος με Βεντούζες

Ανανέωση Προσώπου με Βεντούζες

Οι βεντούζες χρησιμοποιούνται σε πολλές χώρες του κόσμου εδώ και αιώνες ως εναλλακτική μέθοδος θεραπείας. Η αναρρόφηση που επιτυγχάνεται επιδρά στην επιδερμίδα αλλά και στις ποιο βαθιές στρώσεις συνδετικών ιστών, περιτονιών και μυών, προσδίδοντας άμεση ανακούφιση από πόνους και εντάσεις. Επίσης βελτιώνει εμφανώς την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου βοηθώντας στην καλύτερη οξυγόνωση και θρέψη αλλά και ταυτόχρονα στην αποτοξίνωση των ιστών.

Δείτε επίσης…