fbpx
cosmetology-banner

Φυσική Κοσμητολογία & Περιποίηση Προσώπου

Natural Cosmetology & Rejuvenating Facial

19, 20 & 21 Απριλίου 2024

Ως γνωστόν, τα περισσότερα καλλυντικά του εμπορίου περιέχουν μεν ουσίες που θρέφουν και ενυδατώνουν το δέρμα, αλλά περιέχουν και δυνητικά βλαβερές ουσίες για τον οργανισμό. Έρευνες έχουν δείξει ότι ορισμένα κοινά συστατικά των προϊόντων προσωπικής φροντίδας, όπως οι λοσιόν, οι κρέμες, τα σαπούνια και τα σαμπουάν, απορροφώνται από το δέρμα και μπορεί να ευθύνονται για σοβαρές οργανικές βλάβες. Oι ουσίες αυτές συσσωρεύονται σιγά-σιγά σε διάφορες περιοχές και όργανα του σώματος, έχοντας βρεθεί στο ήπαρ, τον εγκέφαλο, τα νεφρά, ακόμα και στο μητρικό γάλα. Παραδείγματα τέτοιων ουσιών είναι τα πετροχημικά, η φορμαλδεΰδη, το αλουμίνιο, οι διοξίνες, οι νιτροσαμίνες και οι εθεναλοναμίνες. Oρισμένες απ’ αυτές έχουν ενοχοποιηθεί ακόμα και για την εμφάνιση καρκίνου.

H Φυσική Kοσμητολογία (ΦΚ) χρησιμοποιεί καλλυντικά που έχουν μόνο φυσικά, κυρίως φυτικά συστατικά, και όσο είναι δυνατό, βιολογικής καλλιέργειας. Oρισμένα τέτοια παρασκευάσματα κυκλοφορούν στο εμπόριο, σε ειδικευμένα καταστήματα, αλλά υπάρχουν πολλά προϊόντα προσωπικής φροντίδας, που μπορεί ο καθένας να παρασκευάσει μόνος του.

Tο σύστημα ΦK, που συστήνεται από το Οm, κάνει χρήση βιολογικών αιθέριων ελαίων, ελαίων βάσης, βιταμινών, φρούτων, δημητριακών και άλλων συστατικών από τη φύση, όπως η πρόπολη, η αλόη, η σκόνη από μαργαριτάρια, το γάλα, το μέλι και το φυσικό κερί.

Oι αισθητικοί επωφελούνται πολύ από τη χρήση τέτοιων προϊόντων μιας και είναι πολύ οικονομικά και δίνουν άριστα αποτελέσματα σε ποικιλία περιπτώσεων, ενώ παράλληλα συνδυάζονται τέλεια με τη χρήση μηχανημάτων και άλλες αισθητικές θεραπείες.

Έτσι η κάθε γυναίκα θα δέχεται μια καταπληκτική θεραπεία και περιποίηση του προσώπου κάθε φορά και θα μπορέσει να κρατήσει τα προϊόντα που έφτιαξε για την προσωπική της χρήση.


Εντατικό Σεμινάριο Φυσικής Κοσμητολογίας & Περιποίησης Προσώπου

Το εντατικό σεμινάριο Φυσικής Κοσμητολογίας εστιάζεται στην προετοιμασία και εφαρμογή καλλυντικών προϊόντων που παρασκευάζονται εύκολα και οικονομικά. Οι συνταγές στηρίζονται σε βιολογικά έλαια, φρούτα, δημητριακά και άλλα συστατικά από τη φύση, όπως το γάλα, η μαργαριταρόσκονη, ο άργιλος, το φυσικό κερί και τα βότανα. Επίσης γίνεται χρήση υψηλής ποιότητας φαρμακευτικών συστατικών, όπως οι συμπυκνωμένες βιταμίνες, το υαλουρονικό οξύ και το κολλαγόνο.

Οι σειρές προϊόντων που προτείνονται είναι μελετημένες για τον κάθε τύπο δέρματος, ακόμη και του προβληματικού ή υπερευαίσθητου. Είναι εξίσου ή περισσότερο αποτελεσματικά από εκείνα του εμπορίου και πολύ πιο ευχάριστα στη χρήση λόγω της αρωματοθεραπευτικής τους βάσης.

Παράλληλα, προσφέρεται η αναζωογονητική θεραπεία ομορφιάς, που συνδυάζει τη μάλαξη και άλλες ειδικές τεχνικές για μέγιστη αποτελεσματικότητα. Το ολοκληρωμένο σύστημα περιποίησης προσώπου παρουσιάζει τον τρόπο εφαρμογής όλης της γκάμας των προϊόντων για προσωπική χρήση και για ινστιτούτα (π.χ. καθαρισμός κάθε τύπου επιδερμίδας και τρόπος εφαρμογής μάσκας, peeling, σύσφιξης και ενυδάτωσης). Διδάσκονται οι κύριες τεχνικές μάλαξης για την εφαρμογή των προϊόντων καθώς και άλλα μυστικά ομορφιάς για συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Η ύλη περιλαμβάνει:

• Xρήση αιθέριων ελαίων και ελαίων βάσης στην κοσμητολογία

• Xρήση φυτών, βοτάνων και διαφόρων τροφών στην αισθητική

• Χρήση βιταμινών και άλλων φαρμακευτικών συστατικών στα καλλυντικά

• Φυσική κοσμητολογία: συνταγές, τρόπος χρήσης και πρακτική εφαρμογή των προϊόντων σε όλους τους τύπoυς δέρματος για προσωπική χρήση και για ινστιτούτα, spa κ.λπ. (ντεμακιγιάζ, βαθύ καθαρισμό, λείανση, λεύκανση, peeling, σύσφιξη, ρυτίδες, ακμή και άλλες ειδικές περιπτώσεις)

• Προϊόντα θεραπείας & καθημερινής χρήσης για πρόσωπο, σώμα & μαλλιά

• Προϊόντα μακιγιάζ

• Mελέτη της ολοκληρωμένης μεθόδου περιποίησης προσώπου για όλους τους τύπους δέρματος, ακόμα και του υπερευαίσθητου

• Πρακτική εφαρμογή πλήρους περιποίησης για αναζωογόνηση και θεραπεία των συγκεκριμένων προβλημάτων της κάθε περίπτωσης

• Μυστικά εφαρμογής των προϊόντων και τεχνικές μάλαξης

• Πολλές χρήσιμες συμβουλές ομορφιάς

• Δατροφή και ομορφιά

Κάποια από τα προϊόντα που θα παρασκευαστούν είναι:

Μάσκες, οροί (serum), λάδια, λοσιόν, κρέμες, αλοιφές, gel, σαπούνια και άλατα μπάνιου, αρωματοθεραπευτικά νερά, έλαια και κολόνιες.

Το απολαυστικό αυτό σεμινάριο αφορά κατά μεγάλο βαθμό πρακτική εφαρμογή, έτσι ώστε να επωφελούνται όλοι από τα ευεργετικά αποτελέσματα της περιποίησης με τα καλλυντικά που θα παρασκευάσουμε στο σεμινάριο.

Δίνονται αναλυτικές σημειώσεις πάνω σε όλη την ύλη.

Απευθύνεται κυρίως σε αισθητικούς και άλλους επαγγελματίες υγείας αλλά και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για τα θέματα αυτά.

Διεξάγεται σε ένα τριήμερο σεμινάριο, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, 10:30 π.μ. έως 5:00 μ.μ. και 3 βραδυνά διαδικτυακά μαθήματα θεωρίας που διεξάγονται πριν την πρακτική.

Διδασκαλία: Ιλάειρα Μπουρατίνου, Αμαλία Σπυροπούλου, Ναταλί Κοκκαλά και άλλοι συνεργάτες


Διδακτικές ώρες: 27

Δίδακτρα: €490


top-view-natural-cosmetics-low

Όλοι μπορούν εύκολα και οικονομικά, να παρασκευάσουν στην κουζίνα τους ποικιλία προϊόντων όπως κρέμες, σαπούνια, ορούς και μακιγιάζ, βάσει συνταγών μελετημένων για τον κάθε τύπο δέρματος, ακόμη και του προβληματικού ή υπερευαίσθητου.

cosmetic-products-treatment-desk-low

Tα προϊόντα της φυσικής κοσμητολογίας είναι εξίσου ή περισσότερο αποτελεσματικά από τα εμπορικά καλλυντικά και πολύ ευχάριστα στη χρήση τους λόγω της αρωματοθεραπευτικής τους βάσης. Eπιπλέον, προσφέρουν ευεργετικές ουσίες στον οργανισμό, όπως βιταμίνες, γιατί απορροφώνται μικρές ποσότητες των ελαίων μέσω της επιδερμίδας και της αναπνευστικής οδού.

Eπιπλέον, μειώνεται δραστικά ο κίνδυνος αλλεργίας ή άλλης ανεπιθύμητης αντίδρασης του δέρματος.