fbpx
Acu Slim & Body Sculpt
Acu Lift & Acu Botox
Acu Sculpt & Revitalise
Facial Points: Cosmetic & Therapeutic Acupuncture

Προχωρημένος Αισθητικός Βελονισμός

Acupuncture Masterclasses

Στόχος της σειράς προχωρημένων σεμιναρίων αισθητικού βελονισμού είναι η διεύρυνση των δεξιοτήτων των επαγγελματιών που έχουν ήδη ουσιώδη εμπειρία. Σκοπός μας είναι η ασφαλής και αποτελεσματική εφαρμογή για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα σε απαιτητικές περιπτώσεις.

Παρουσιάζονται εξειδικευμένοι χειρισμοί και αξιοποιώντας την πλήρη γκάμα τεχνικών δίνεται μια συνολική εικόνα των δυνατοτήτων του αισθητικού βελονισμού προσώπου και σώματος.

Οι παραδοσιακές και σύγχρονες τεχνικές που διδάσκουμε έχουν παρόμοια αποτελέσματα με συμβατικές αισθητικές θεραπείες όπως το botox, τα dermafillers, η αυτόλογη μεσοθεραπεία και τα νήματα, αλλά με εντελώς φυσικό τρόπο.

Φέτος σας παρουσιάζουμε τα σεμινάρια αυτά με νέο ανανεωμένο πρόγραμμα που στηρίζεται στις νεότερες εξελίξεις στον τομέα της αισθητικής.

Η προχωρημένη εκπαίδευση αισθητικού βελονισμού προσώπου αφορά σε τρία σεμινάρια, τα οποία μπορούν να παρακολουθηθούν ξεχωριστά ως αυτοτελείς ενότητες:

1. Facial Acupuncture Masterclass – Α
Acu-Sculpting & Acu-Revitalise

2. Facial Acupuncture Masterclass – B
Acu Lift & Acu Botox

3. Facial Acupuncture Masterclass – Γ
Facial Acupoints: Cosmetic & Therapeutic Acupuncture

Στην ύλη έχουμε σταχυολογήσει τις κύριες γνωστές τεχνικές του βελονισμού, αλλά και πιο εξειδεικευμένους χειρισμούς που δεν είναι ευρέως διαδεδομένοι, καθώς επίσης και ορισμένες μοναδικές τεχνικές για άμεσο lifting και σύσφιξη που χρησιμοποιούνται επίσης και για πάρεση. Παράλληλα, οι παραδοσιακές τεχνικές που εφαρμόζονται τονώνουν δυναμικά τη ζωτική ενέργεια στο πρόσωπο, μέσω των ειδικών χειρισμών και σημείων γνωστών για την απαίτηση εξειδικευμένης τεχνικής στην εισαγωγή της βελόνας (π.χ. Bl-1, St-9, Qiuhuo κ.ά).

Επιπλέον της θεραπείας προσώπου, φέτος παρουσιάζουμε για πρώτη φορά το νέο μάθημα με θέμα «Αδυνάτισμα, Σύσφιξη Σώματος και Καταπολέμιση της Κυτταρίτιδας με Βελονισμό».

Ορισμένες τεχνικές και θεραπευτικκά πρωτόκολλα που διδάσκονται απογειώνονται με την παράλληλη χρήση ηλεκτροβελονισμού που στόχο έχει ακόμα πιο άμεσα, εμφανή αποτελέσματα:

 • Ανόρθωση και σύσφιξη του δέρματος (ακόμα και από την πρώτη συνεδρία)
 • Σβήσιμο ρυτίδων
 • Λείανση και αναδόμηση του δέρματος
 • Μείωση λιπώδους ιστού
 • Λάμψη εκ των έσω!

Όλα τα σεμινάρια μας αφορούν κατά κύριο λόγο πρακτική εφαρμογή.

Τα σεμινάριά μας παρουσιάζουν εξειδικευμένα πρωτόκολλα θεραπείας για διάφορες περιπτώσεις και τα κοινότερα αισθητικά προβλήματα που απασχολούν τις περισσότερες γυναίκες αλλά και τους άντρες:

Σύσφιξη και τόνωση του προσώπου (Toning facial treatment)
• Ολοκληρωμένο λίφτινγκ (Full face lift)
• Ανανέωση του λαιμού και ντεκολτέ
• Αντιμετώπιση λεπτών και βαθιών ρυτίδων (Wrinkle erasing)
• Λείανση της επιδερμίδας (Skin smoothing)
• Θεραπεία σκούρων κύκλων κάτω από τα μάτια (Dark circles reduction)
• Βελτίωση της χροιάς και του χρώματος του προσώπου (Facial colour and hue corrector)
• Θεραπεία ουλών στο πρόσωπο και στο σώμα (Scar erasing)
• Θεραπεία ακμής, δερματίδας και άλλων δερματικών διαταραχών στο πρόσωπο και στο σώμα (Skin healing & acne treatment)
• Βελτίωση λειτουργίας της κροταφογναθικής άρθρωσης και μείωση φλεγμονών στα δόντια (Jaw, tooth and gum treatment)
• Βελτίωση της όρασης, της ακοής, της όσφρησης και της αναπνοής (Sharpening of the senses & improving vision, hearing and olfaction)
• Θεραπεία νευραλγίας και πάρεσης του προσώπου (Facial paralysis & neuralgia treatment)
• Μείωση πονοκεφάλων, ημικρανιών και αυχεναλγίας (Headache, migraine and neck pain relief)
• Βαθειά χαλάρωση και αποβολή στρες και άγχους (Stress relief and relaxation of body, mind, and spirit)
• Μείωση λιπώδους ιστού και κυτταρίτιδας (cellulite and subcutaneous fat reduction)
• Αδυνάτισμα και μείωση σπλαγχνικού λίπους
(Weightloss and visceral fat reduction)
• Σύσφιξη σώματος (Body toning)
• Μείωση ραγάδων
(stretchmarks reduction)

Επιπλέον του βελονισμού γίνεται εφαρμογή εξειδικευμένων μαλάξεων και συμπληρωματικών χειρισμών των ιστών που χρησιμοποιούνται στην αρχή ή στο τέλος της συνεδρίας.

Επίσης διδάσκεται ο τρόπος παρασκευής των πιο αποτελεσματικών προϊόντων που χρησιμοποιούνται παράλληλα με το βελονισμό, τα περισσότερα εκ των οποίων προκύπτουν από απλή ανάμειξη και φτιάχνονται φρέσκα εκείνη την ώρα ή καταψύχονται, έτσι ώστε να είναι άνευ συντηρητικών για εξάλειψη πιθανών αρνητικών αντιδράσεων. Όλα τα καλλυντικά που προτείνουμε έχουν ως βάση αγνές φυσικές αλλά και φαρμακευτικές πρώτες ύλες, όπως τα φυτικά έλαια και αποστάγματα, το υαλουρονικό διαφορετικών μοριακών δομών, τα πεπτίδια, οι βιταμίνες, η μαργαριταρόσκονη κ.ά. Τα προϊόντα αυτά είναι κυρίως υποαλλεργικά.

Τα χειροποίητα αυτά προϊόντα ταξινομούνται σε δύο ευρείες κατηγορίες:

1. Προϊόντα για καθημερινή περιποίηση των πελατών σας ενδιάμεσα στις συνεδρίες, αλλά και για θεραπεία των εκάστοτε αισθητικών προβλημάτων (π.χ. για ακμή, ξηροδερμία, ερυθρότητα, αντιγήρανση κ.λπ.)

2. Προϊόντα για χρήση μαζί με το βελονισμό:
(α) παράλληλα με το βελονισμό ως μεσοθεραπεία
(β) προϊόντα για ακριβώς μετά το βελονισμό για εξάλειψη ερεθισμού, βαθειά ενυδάτωση κ.λπ.

Τα προϊόντα που παρουσιάζουμε είναι τόσο για περιποίηση του προσώπου και του τριχωτού της κεφαλής όσο και του σώματος.

Τα προϊόντα προσώπου περιλαμβάνουν:

 • Ορούς (serum)
 • Τζελ
 • Κρέμες & Λοσιόν
 • Μάσκες
 • Αντιηλιακά
 • Καθαριστικά & Απολεπιστικά-peeling
 • Makeup Foundation & Lip balm

Τα προϊόντα θεραπείας σώματος περιλαμβάνουν:

 • Τζελ
 • Λάδια
 • Λοσιόν
 • Απολεπιστικά
 • Καθαριστικά

Οι προσεκτικά μελετημένες συνταγές και συμβουλές ομορφιάς θα εξαλείψουν την ανάγκη να προμηθεύεστε ακριβά καλλυντικά προϊόντα του εμπορίου με εξίσου ή ακόμα καλύτερα αποτελέσματα μιας και μπορούν να εξατομικευτούν για την/τον κάθε πελάτη σας.

• Το διδακτικό μας υλικό υποστηρίζεται από αναλυτικές σημειώσεις, βίντεο και τις κλειστές ομάδες στο Facebook όπου υπάρχει συστηματική αλληλεπίδραση μεταξύ των αποφοίτων μας. Γίνονται συστηματικά νέες αναρτήσεις από εμάς πάνω σε διάφορα σχετικά με την εκάστοτε εκπαίδευση και μπορούν οι απόφοιτοι να ρωτήσουν απορίες σχετικά με τα περιστατικά τους. Παραμένετε μέλος εφ’ όρου ζωής.

• Στο τέλος των σεμιναρίων δίνεται πιστοποιητικό επαγγελματικής εκπαίδευσης και μπορείτε να εφαρμόσετε τις τεχνικές αμέσως.

• Βρείτε παρακάτω αναλυτικές πληροφορίες για το κάθε σεμινάριο.

acu-sculpt-banner-om-training-centre

Acu-Sculpt & Acu-Revitalise

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

New Acu-Sculpting Method

23 Μαρτίου 2024

Το Acu-Sculpting πρόκειται για μια νέα προσέγγιση στον αισθητικό βελονισμό που στηρίζεται σε δεκαετίες εμπειρίας στην εφαρμογή θεραπευτικού βελονισμού καθώς και στις νεότερες εξελίξεις στον τομέα.

Το Acu-Sculpting εστιάζει περισσότερο στις περιοχές όπου αρχίζει να «σπάει» ο ιστός και όχι τόσο στα παραδοσιακά βελονιστικά σημεία. Πρόκειται για ένα είδος γλυπτικής προσώπου μιας και «χτίζονται» οι αδύναμες περιοχές και εξομαλύνονται οι εντάσεις που οδηγούν σε παραμόρφωση των ιστών. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η τόνωση των ιστών και η εξισορρόπιση ανισορροπιών. Το αποτέλεσμα είναι η σύσφιξη και η βελτίωση της δομής και έκφρασης του προσώπου.

Εφαρμόζεται σε όλο το πρόσωπο, το κεφάλι και το λαιμό βάσει μιας ειδικής αξιολόγησης στη βασική δομή και το σχήμα του προσώπου. Στη συνέχεια, εφαρμόζεται η εξατομικευμένη θεραπεία βάσει της «διάγνωσης» αυτής. Συνήθως οι βελόνες εισάγονται σε σπειροειδή διαμόρφωση, αλλά η θεραπεία γενικά ποικίλλει από άτομο σε άτομο, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε προσώπου.

Ταυτόχρονα, η τεχνική προσφέρει ένα εκπληκτικό «ενεργειακό άνοιγμα» σε όλο το πρόσωπο και το κεφάλι, ενώ επηρεάζει θετικά ολόκληρο το ψυχοσωματικό σύνολο του ατόμου οδηγώντας σε μια αίσθηση βαθειάς ηρεμίας και διαύγειας.

Εφαρμόζεται με ειδικές, πολύ λεπτές Ιαπωνικές βελόνες, διαμέτρου 0.12 μ.μ. έως 0.18 μ.μ.

Acu-Revitalise – Microneedling
24 Μαρτίου 2024

Ενώ η γλυπτική προσώπου Acu-Sculpting ανανεώνει αισθητά το πρόσωπο τονώνοντας τους πιο εν τω βάθει ιστούς, έχουμε ονομάσει Acu-Revitalise τις άλλες τεχνικές βελονισμού που λειτουργούν πιο επιδερμικά, κυρίως με μικροβελόνες. Περιλαμβάνουν πολύ λεπτομερή χρήση dermastamp, dermapen και dermarollers καθώς και άλλες τεχνικές microneedling με παραδοσιακές βελόνες βελονισμού, σε βάθος που ξεκινάει από 0.1 μ.μ. και φτάνει έως 2.5 μ.μ.

Ταυτόχρονα, για τη μεσοθεραπεία που εφαρμόζουμε παράλληλα, φτιάχνουμε τους δικούς μας ορούς με τα καλύτερα ενεργά συστατικά, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε προσώπου.

Το μάθημα επίσης παρουσιάζει πρωτόκολλα θεραπείας για το τριχωτό της κεφαλής και τα φρύδια, τόσο για αύξηση του όγκου των μαλλιών όσο και για θεραπεία αλοπεκίας. Παραπέρα, εστιάζουμε στη θεραπεία ουλών με διάφορες παραδοσιακές και σύγχρονες τεχνικές βελονισμού.

Παράλληλα, μαθαίνουμε τον τρόπο παρασκευής των άλλων εξαιρετικά αποτελεσματικών εξατομικευένων καλλυντικών προϊόντων (δείτε παραπάνω στην παρούσα σελίδα).

Το σεμινάριο επίσης περιλαμβάνει χρήση guasha και εφαρμογή εξειδικευμένων μαλάξεων για τις περιτονίες (SMAS massage) για ανόρθωση και καλύτερη απορρόφηση των προϊόντων.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε αισθητικούς, ιατρούς, βελονιστές και άλλους επαγγελματίες υγείας κατά περίπτωση. Δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία στο βελονισμό.

Διδάσκουν: Ilaira Bouratinos, Chrysa Bushi

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ & ΔΙΔΑΚΤΡΑ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

23 & 24 Μαρτίου 2024
Ωράρια: 10:00 π.μ. – 5:30 μ.μ.
Διδακτικές Ώρες: 15

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Δίδακτρα: €490*
*€100 έκπτωση early bird για εξόφληση των διδάκτρων έως 23 Φεβρουαρίου.

acu-lift-banner-om-training-centre

Acu-Lift & Acu-Botox

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

New Acu-Lifting Method

Το Acu-Lifting πρόκειται για μια νέα προχωρημένη μέθοδος ανόρθωσης προσώπου με Βελονισμό που στηρίζεται σε δεκαετίες εμπειρίας στην εφαρμογή θεραπευτικού βελονισμού καθώς και στις νεότερες εξελίξεις στον τομέα. Οι εξειδικευμένοι χειρισμοί και ο ηλεκτροβελονισμός απογειώνουν τα αποτελέσματα!

Διδάσκεται μια ποικιλία τεχνικών ειδικά σχεδιασμένων να εξομαλύνουν τις μυϊκές συσπάσεις που είναι υπεύθυνες για τη δημιουργία ρυτιδών έκφρασης – ένα είδος φυσικού «botox». Παράλληλα, άλλες μορφές χειρισμών οδηγούν σε τόνωση του συνδετικού ιστού και σύσφιξη των περιτονιών στήριξης του προσώπου (SMAS) με αποτέλεμσα το face-lifting. Η μεθόδος Acu-Lift επίσης διεγείρει τα κινητικά νεύρα στην κεφαλή για άμεσα και εμφανή αποτελέσματα στην ανόρθωση.

Εξειδικευμένοι χειρισμοί δημιουργούν ένα είδος «αυτόλογων νημάτων» που βοηθούν στην στήριξη των ιστών, αλλά με εντελώς φυσικό τρόπο και χωρίς τις συναφείς παρενέργειες.

Ο ηλεκτροβελονισμός, εκτός από την άμεση σύσφιξη και λείανση του προσώπου προκαλεί ενεργοποίηση των ινοβλαστών με συνέπεια την αύξηση κολλαγόνου και ελαστίνης. Επίσης προκαλεί την αύξηση της ροής του αίματος, εμφανής σε ευρείες περιοχές, έχοντας έτσι το μεγάλο πλεονεκτήμα της χρήσης πολύ λίγων βελονών σε σύγκριση με άλλες μεθόδους αισθητικού βελονισμού.

Έχει εξελιχθεί από την Ilaira Bouratinos, βάσει την πολυετή της εμπειρία και εφαρμογή αισθητικού αλλά και θεραπευτικού βελονισμού σε ασθενείς με νευρολογικά προβλήματα όπως η πάρεση, βλεφαρόπτωση κ.ά

Εφαρμόζεται με κλασικές βελόνες βελονισμού μήκους από 15 mm έως και 60 mm. Οι τεχνικές που διδάσκονται απαιτούν οι συμμετέχοντες να γνωρίζουν καλό χειρισμό της βελόνας μιας και ορισμένες από αυτές είναι απαιτητικές στον τρόπο εφαρμογής. Προτείνεται τουλάχιστον ένα έτος κλινικής εμπειρίας πριν κανείς παρακολουθήσει το συγκεκριμένο σεμινάριο.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε αισθητικούς, ιατρούς, βελονιστές και άλλους επαγγελματίες υγείας με ουσιώδη εμπειρία στο βελονισμό, κατά περίπτωση.

Διδάσκουν: Ilaira Bouratinos, Chrysa Bushi

Διαβάστε την επιστολή μας εδώ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ & ΔΙΔΑΚΤΡΑ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

9 & 10 Μαρτίου 2024
Ωράρια: 10:00 π.μ. – 5:30 μ.μ.
Διδακτικές Ώρες: 15

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Δίδακτρα: €490

facial-acupoints-banner-om-training-centre

Βελονισμός Προσώπου, Ματιών & ΩΡΛ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Στοχευμένη Θεραπεία Προσώπου:

Βελονισμός Ματιών & ΩΡΛ – Προχωρημένο Σεμινάριο

Μάθετε να εφαρμόζετε τις σημαντικότερες τεχνικές βελονισμού στα παραδοσιακά σημεία του προσώπου, τόσο για αισθητικούς λόγους όσο και για θεραπεία προβλημάτων όπως:
√ Ιγμορίτιδα, αλλεργική ρινίτιδα
√ Απώλεια της όσφρησης
√ Υπνική άπνοια, ροχαλητό
√ Χρόνια φαρυγγίτιδα
√ Προβλήματα του θυρεοειδή
√ Κουρασμένα μάτια
√ Μείωση της όρασης
√ Γλαύκωμα & αυξημένη ενδοφθάλμια πίεση
√ Ξηροφθαλμία
√ Αιφνίδια κώφωση, μείωση της ακοής
√ Εμβοές
√ Κροταφογναθικό σύνδρομο
√ Πάρεση
√ Χαλάρωση των ιστών του προσώπου

Ταυτόχρονα θα δοθούν και τα πρωτόκολλα θεραπείας των σχετικών σωματικών σημείων, βάσει της Κινέζικης ιατρικής  διαφοροδιάγνωσης.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας με ουσιώδη εμπειρία στο βελονισμό.

Διδάσκουν: Ilaira Bouratinos

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ & ΔΙΔΑΚΤΡΑ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

1 Ιουνίου 2024
Ωράρια: 10:00 π.μ. – 5:30 μ.μ.
Διδακτικές Ώρες: 8

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Δίδακτρα: €250*
*20% (€50) έκπτωση για όσους έχουν παρακολουθήσει οποιαδήποτε εκπαίδευση βελονισμού στο ΟΜ.

acu-slim-banner-om-training-centre

Acu-Slim & Body-Sculpt

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

New Acu-Slim & Body-Sculpt

Ο βελονισμός Acu-Slim ενεργοποιεί τη λιπόλυση και αναστέλλει την αποθήκευση λίπους στην περιοχή εφαρμογής. Όμως, είναι πολύ περισσότερο από μια εναλλακτική μέθοδος λιποαναρρόφησης επειδή λειτουργεί και εσωτερικά τονώνοντας το μεταβολισμό, βοηθώντας έτσι όχι μόνο τοπικά, αλλά και συστημικά.

Σκοπός του μοναδικού αυτού σεμιναρίου είναι να προσφέρει στους επαγγελματίες υγείας κάποιες από τις σημαντικότερες τεχνικές που επιτυγχάνει ο συνδυασμός παραδοσιακών και σύγχρονων απόψεων στο βελονισμό σώματος, για ασφαλή εφαρμογή και άμεσα αποτελέσματα στο αδυνάτισμα και τη σύσφιξη σώματος.

Διαβάστε αναλυτικές λεπτομέρειες στη σχετική σελίδα.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ & ΔΙΔΑΚΤΡΑ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

18 & 19 Μαΐου 2024
Ωράρια: 10:00 π.μ. – 5:30 μ.μ.
Διδακτικές Ώρες: 15

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Δίδακτρα: €490*
*€100 έκπτωση για early bird εγγραφές έως 20 Μαρτίου 2024.