Μοξαθεραπεία, Βεντούζες & Guasha

Àijiǔ 艾灸 báguàn  拔罐 Guāshā 刮痧

Ημερομηνίες σε αναστολή λόγω κορονοϊού

Παρακολουθήστε μόξα διαδικτυακά

Συνδεθείτε σε παλαιότερη εκδήλωση για να δείτε τις αναρτήσεις και φωτογραφίες μας!

H μόξα, οι βεντούζες και το guasha είναι πολύ αποτελεσματικές τεχνικές που εφαρμόζονται αυτούσια ή παράλληλα με άλλες μεθόδους θεραπείας.

Xρησιμοποιούνται κυρίως για μυοσκελετικά προβλήματα και πόνους αλλά έχουν πολλές άλλες εφαρμογές, όπως τη θεραπεία αναπνευστικών, νευρολογικών, πεπτικών, γυναικολογικών και άλλων προβλημάτων.

Παρόλο που οι τεχνικές αυτές εφαρμόζονται αυτούσια από την αρχαιότητα, κατά την Κινέζικη ιατρική παράδοση η χρήση τους παράλληλα με το βελονισμό και τη χειρομάλαξη είναι ευρέως διαδεδομένη. Στη σημερινή εποχή, οι βεντούζες, η μόξα και το guasha δίνουν άριστα αποτελέσματα σε συνδυασμό με τη φυσικοθεραπεία και διάφορες άλλες μεθόδους σωματικού χειρισμού ή μάλαξης, όπως το σουηδικό μασάζ, το σιάτσου, η οστεοπαθητική, η λεμφική παροχέτευση και το Thai massage.

Δείτε την παρουσίαση της Ιλάειρας Μπουρατίνου για τη μοξαθεραπεία στην πρωινή εκπομπή του Αντέννα με την Φαίη Σκορδά (5 Ιανουαρίου 2021)

Ilaira Bouratinos Moxa Antenna TV

Στο εντατικό αυτό σεμινάριο διδάσκονται οι κύριες τεχνικές θεραπείας με μόξα, βεντούζες και guasha, για άμεση αντιμετώπιση πόνου και πολλών άλλων προβλημάτων.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα χρησιμοποιήσουμε ποικιλία βεντουζών σε τουλάχιστον 10 διαφορετικά μεγέθη. Θα συνδιάσουμε τις βεντούζες με την τεχνική του guasha και τη μοξαθεραπεία και θα διδάξουμε συνδυασμούς τεχνικών για ποικιλία καταστάσεων, τόσο μυοσκελετικών και πόνου, όσο και  προβλήματων εσωτερικής φύσεως, όπως αναπνευστικά, λοιμώξεις, γυναικολογικά, πεπτικά και νευρολογικά προβλήματα. Επίσης θα διδαχθούν οι καταλληλότεροι συνδυασμοί για στρες, άγχος και χρόνια κούραση καθώς και τα κύρια σημεία βελονισμού για τις καταστάσεις αυτές.

Παράλληλα, θα εφαρμόσουμε τις κυριότερες μεθόδους μοξαθεραπείας με ράβδους, κώνους, αυτοκόλλητα, «tiger warmer», μόξα κόκκων ρυζιού και «κουτί μόξας», τόσο αυτούσια όσο και σε συνδυασμό με τις βεντούζες και guasha.

Απευθύνεται σε σπουδαστές και επαγγελματίες υγείας.

Διδασκαλία: Ιλάειρα Μπουρατίνου, Χριστίνα Κούλη.

Διεξάγεται σε ένα Σαββατοκύριακο σεμινάριο 10:30 π.μ. έως 5:30 μμ.

Διδακτικές ώρες: 14

Δίδακτρα: €185

Νέο Online Σεμινάριο
Μοξαθεραπείας
για Όλους
Δείτε λεπτομέρειες ΕΔΩ

Προχωρημένο Σεμινάριο
Μόξα και Βεντούζες

Δείτε λεπτομέρειες ΕΔΩ

Δείτε το Βίντεο Προηγούμενου Σεμιναρίου