fbpx

Εξάμηνη Προχωρημένη Πρακτική Εκπαίδευση Βελονισμού

Advanced Acupuncture Intensive Training

Το νέο Προχωρημένο Εντατικό Σεμινάριο Πρακτικής Βελονισμού δημιουργήθηκε για να ανταπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις των επαγγελματιών υγείας με προϋπάρχουσα εμπειρία στο βελονισμό.

Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο να καλύψει τα κενά στην πρακτική εφαρμογή των επαγγελματιών, εμβαθύνοντας σε προχωρημένες τεχνικές και πρωτόκολλα θεραπείας. Στόχος της μοναδικής αυτής εκπαίδευσης δεν είναι μόνο η κατάρτιση των συμμετεχόντων σε εξειδικευμένη εφαρμογή βελονισμού, αλλά και η τελειοποιήση της υφιστάμενης τεχνικής δεξιότητας.

Τα μαθήματα μας δίνουν τη μέγιστη πρακτική γνώση στο μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα χωρίς να εκτρέπουν σε ασαφείς θεωρίες και άσκοπες λεπτομέρειες. Έτσι, μπορούμε να εγγυηθούμε την άμεση κλινική αποτελεσματικότητα των ιατρών και άλλων επαγγελματιών του βελονισμού.

Έναρξη 24 Φεβρουαρίου

Για Επαγγελματίες Βελονισμού

√ Προχωρημένες τεχνικές
√ Εξειδικευμένα σημεία
Ειδικά πρωτόκολλα
√ Yποστήριξη των αποφοίτων μετά το πέρας της εκπαίδευσης
√ Ειδική τιμή γνωριμίας για το πρώτο μας τμήμα!

Η Προχωρημένη Πρακτική Εκπαίδευση Βελονισμού απευθύνεται σε διπλωματούχους βελονιστές με εκπαίδευση διάκρειας τουλάχιστον ενός έτος, όπως αποφοίτους του Εντατικού Σεμιναρίου Πρακτικής Βελονισμού του Oriental Medicine Training Centre ή παραμεφερείς εκπαιδεύσεις άλλων σχολών. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον 200 ώρες φοίτησης και να έχουν το λιγότερο ένα έτος κλινικής εμπειρίας.

Επίσης απευθύνεται σε βελονιστές με πολυετή εκπαίδευση και εμπειρία που θέλουν να διευρύνουν το φάσμα των τεχνικών τους και αποζητούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην κλινική εφαρμογή.

Το Προχωρημένο Εντατικό Σεμινάριο Πρακτικής Βελονισμού αποτελεί το δεύτερο έτος πρακτικής της Ολοκληρωμένης Επαγγελματική Εκπαίδευση Βελονισμού.

Η εκπαίδευση διεξάγεται μέσα σε ένα ιδιαίτερα φιλικό κλίμα και έχουμε τη δυνατότητα να μπορούμε να προσφέρουμε υποστήριξη των αποφοίτων μας και μετά το πέρας των μαθημάτων, μέσω νέων διαδικτυακών μαθημάτων, επιπλέον πρακτικής και προσωπικής υποστήριξης από τους καθηγητές μας.

Η υψηλή ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχουμε μέσα από τα πρακτικά και διαδικτυακά μαθήματα σε συνδυασμό με την κλινική πρακτική, κάνει το ΟΜ να ξεχωρίζει στο χώρο της εκπαίδευσης του βελονισμού.

H ύλη περιλαμβάνει:

– Πρωτόκολλα θεραπείας για διάφορες παθήσεις, όπως γυναικολογικά, πεπτικά, νευρολογικά, μυοσκελετικά, κυκλοφορικά-καρδιολογικά, αναπνευστικά κ.ά.

– Διαχείριση πόνου

– Προχωρημένες τεχνικές εισαγωγής και χειρισμού της βελόνας

– Εντοπισμός και τεχνική σε δυσεύρετα και εξειδικευμένα σημεία, όπως εκείνα του θώρακα, λαιμού, ματιών και βουβωνικής περιοχής

– Προχωρημένοι τρόποι εύρεσης ενεργών σημείων

– Τεχνικές τόνωσης και διασποράς

– Προχωρημένα πρωτόκολλα ηλεκτροβελονισμού

– Ωτοβελονισμός

– Εξειδικευμένη μοξαθεραπεία

– Αξιολόγηση, βελτίωση και εμβάθυνση στον εντοπισμό των κυρίων σημείων και της προϋπάρχουσας τεχνικής του κάθε συμμετέχοντα

– Κλινική πρακτική

– Τα διαδικτυακά μαθήματα περιλαμβάνουν θεωρία σημείων, επιλογή σημείων και δημιουργία πρωτοκόλλων, ανάλυση κλινικών ερευνών, ανάλυση περιστατικών κ.ά.

Το πρόγραμμα στηρίζεται στην πολυετή μας διδακτική και κλινική εμπειρία.

Αφού ολοκληρωθούν επιτυχώς οι εξετάσεις, οι συμμετέχοντες θα λάβουν το Δίπλωμα Προχωρημένης Πρακτικής Εκπαίδευσης Βελονισμού.

Προσωπική Μελέτη

Τόσο τα πρακτικά μαθήματα όσο και τα διαδικτυακά απαιτούν αρκετή προσωπική μελέτη! Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να αφιερώνουν συστηματικά το χρόνο για την προσωπική μελέτη –  τουλάχιστον μια ώρα μελέτης για κάθε ώρα πρακτικών μαθημάτων και τουλάχιστον δύο ώρες για κάθε ώρα διαδικτυακών μαθημάτων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πρόγραμμα

Η κυρίως εκπαίδευση διεξάγεται σε έξι Σαββατοκύριακα πρακτικής, 9:30 π.μ. έως 5:30 μ.μ.

Το πρώτο Σαββατοκύριακο μπορεί να παρακολουθηθεί και αυτούσια ως ξεχωριστό μάθημα εμβάθυνσης πρακτικής βελονισμου. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Παράλληλα, μέσα στο 6μηνο παρακολουθούνται και 8 βραδινά, διαδικτυακά μαθήματα (περίπου μια φορά το μήνα) όπου αναλύονται διάφορα θέματα που έχουν σχέση με τον εντοπισμό και τη θεωρία σημείων καθώς και τη δημιουργία πρωτοκόλλων θεραπείας.

Σύνολο Διδακτικών Ωρών: 130
Σεμινάρια στην Τάξη: 110 ώρες
Διαδικτυακά Μαθήματα:  20 ώρες
Προαιρετικές  Εξετάσεις Θεωρίας: 3 ώρες

Πίνακας Απαιτήσεων Εκπαίδευσης Βελονισμού Του ΠΟΥ

Mετάφραση από το έντυπο WHO Guidelines on Training in Acupuncture, σελ. 6

Προσωπική Μελέτη

Τόσο τα πρακτικά μαθήματα όσο και τα διαδικτυακά απαιτούν αρκετή προσωπική μελέτη! Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να αφιερώνουν συστηματικά το χρόνο για την προσωπική μελέτη –  τουλάχιστον μια ώρα μελέτης για κάθε ώρα πρακτικών μαθημάτων και τουλάχιστον δύο ώρες για κάθε ώρα διαδικτυακών μαθημάτων.

ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ

Ilaira Bouratinos D.S. Dip.Ac.

H Iλάειρα Mπουρατίνου DipAc είναι διεθνώς αναγνωρισμένη για την εκτενή της γνώση και εμπειρία στην παραδοσιακή ανατολική ιατρική, το βελονισμό και τις σχετιζόμενες μεθόδους σωματικού χειρισμού, καθώς και για το βιβλίο βελονισμού της A Practical Guide to Acu-points, το οποίο έχει ήδη μεταφραστεί σε 6 γλώσσες, έχοντας πουλήσει περίπου 40,000 αντίτυπα.

Oλοκλήρωσε τις σπουδές της στο σιάτσου στην Aγγλία το 1993 και πήρε το πτυχίο της στον βελονισμό το 1995, στο Λονδίνο. Έχει επίσης σπουδάσει κινέζικη φαρμακολογία καθώς και μια ποικιλία μεθόδων σωματικού χειρισμού, άσκησης, και αυτοβελτίωσης. 

H Iλάειρα είναι διευθύντρια του Oriental Medicine Training Centre – European Shiatsu School, όπου διδάσκει θεωρία κινέζικης ιατρικής, βελονισμό και μια ποικιλία διαφορετικών μεθόδων bodywork μεταξύ των οποίων σιάτσου, oλιστική μάλαξη, σοτάι και φυσικές μεθόδους αισθητικής. 

Διακρίνεται για το κεφάτο και δημιουργικό τρόπο διδασκαλίας της. Η ολιστική της προσέγγιση δίνει έμπνευση τόσο σε μαθητευόμενους θεραπευτές όσο και σε επαγγελματίες υγείας. Η μακροχρόνια διδακτική και κλινική εμπειρία της προσδίδουν άριστα αποτελέσματα στις ατομικές της θεραπείες, όπου συνδυάζει το βελονισμό με τις διάφορες μεθόδους σωματικού χειρισμού και τη θεραπευτική διατροφή.

Κωσταντίνος Γκοργκόλης

Ο Κωσταντίνος Γκοργκόλης MD, είναι πτυχιούχος ιατρικής με ειδικότητα στην παθολογία. Από το 2007 εως σήμερα ασχολείται με το βελονισμό έχοντας εκπαιδευτεί στην Ελλάδα, Κίνα και Ιταλία με ορισμένους από τους γνωστότερους καθηγητές στον κόσμο. Έχει εξειδικευτεί επίσης στον ωτοβελονισμό και τον ηλεκτροβελονισμό. Στο ιατρείο του συνδυάζει το βελονισμό με τη συμβατική ιατρική προσέγγιση έχοντας άριστα αποτελέσματα τόσο σε χρόνιες όσο και σε οξείες καταστάσεις.

Διδάσκει βελονισμό και ηλεκτροβελονιμό στο ΟΜ από το 2016. Επίσης, διδάσκει ορισμένα από τα μαθήματα πάνω σε ιατρικά θέματα στο ΟΜ.

Χριστίνα Κούλη

Η Χριστίνα Κούλη σπούδασε Αστροφυσική στο Πανεπιστήμιο του Αμστερνταμ (Ολλανδία) και πήρε το πτυχίο Master of Science το 1993. Το 1992 ξεκίνησε να παρακουλουθεί μαθήματα Tai Ji Chuan με τον Δάσκαλο Τανγκ, από το Nanjing (Κίνα). Αφού αποφοίτησε, ταξίδευσε στο Πεκίνο το 1995 όπου συνέχισε να μαθητέυει και να εξασκεί τις Τέχνες Qi Gong και Tai Ji Chuan με τους Δασκάλους Zhang Wei Yi και Zhao, επίσημοι μαθητές του Wang Pei Sheng. Σπούδασε Κινέζικα στο Lincoln – San Yu, Διεθνές Ινστιτούτο Γλωσσών του Πανεπιστημίου Χημείας του Πεκίνου. Το 1999 παρακουλούθησε «Εισαγωγή στην Θεωρία της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής και Εκπαίδευση στον Βελονισμό» στην Ακαδημία ΠΚΙ του Πεκίνου και μετά στο Πανεπιστήμιο ΠΚΙ και Βοτανολογίας του Πεκίνου έκανε «Εκπαίδευση στον Βελονισμό». Το 2001 ξαναγύρισε στην Αθήνα όπου συνέχισε τις σπουδές της, «Τμήμα Εμβάθυνσης στο Βελονισμό» στη σχολή “AOM και παρακολούθησε τριετή επαγγελματική εκπαίδευση σιάτσου και βελονισμού στο OΜ. Ολοκλήρωσε και τις 2 σπουδές της το 2006. Διδάσκει εντοπισμό σημείων, βελονισμό και tuina στο ΟΜ από το 2008.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ & ΔΙΔΑΚΤΡΑ

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
ΜΑΘΗΜΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
Acu-01 24 & 25/02/2024
Acu-02 06 & 07/04/2024
Acu-03 11 & 12/05/2024
Acu-04 01 & 02/06/2024
Acu-05 06 & 07/07/2024
Acu-06 28 & 29/09/2024
Εξετάσεις Online (Προαιρετικές) 04/12/2024
ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Προχωρημενος Βελονισμος ΩΡΕΣ ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Κυρίως Εκπαίδευση 130 €1680
* Προκαταβολή €300 + 6 δόσεις από €230
Εξέταστρα Πιστοποίησης (προαιρετικό)
3 €120
Πρώτο ΣΚ Μάθημα
18
€250