Εντατική 9ήμερη
Εκπαίδευση Sotai Αντίστροφης Κίνησης
σε συνδυασμό με διακοπές

1 έως 9 Ιουλίου 2023

Μη χάσετε αυτή τη στοχευμένη εκπαίδευση-retreat φέτος το Καλοκαίρι!

Για βελονιστές, bodywork therapists, γυμναστές, ειδικούς yoga και άλλους επαγγελματίες υγείας

Λύστε το σώμα σας και επαναφέρετε το στην αρχική του μορφή!

sotai-logo-orange-sun-with-drops

Συνδεθείτε στην εκδήλωσή μας

Δείτε τις νεότερες μας αναρτήσεις και φωτογραφίες

H μοναδική αυτή εντατική εκπαίδευση καλύπτει 60 ώρες πλήρους φάσματος βασικών και προχωρημένων τεχνικών sotai. Στηρίζεται στα 30 χρόνια εμπειρίας της Ilaira Bouratinos στην εφαρμογή και διδασκαλία της τεχνικής. Ο τρόπος που έχει διαμορφωθεί το σεμινάριο εγγυάται την αποτελεσματική εφαρμογή από επαγγελματίες υψηλών προδιαγραφών και αφορά κυρίως πρακτική εφαρμογή. Τα μαθήματα δίνουν έμφαση εξίσου στην κατανόηση της ανατομικής δομής του σώματος, μέσα από λεπτομερή αξιολόγηση των οστών και μυών, καθώς και την εστιασμένη εμβάθυνση στη γνώση των μεσημβρινών και σημείων βελονισμού, παράλληλα με την «βύθιση» σε έναν εντελώς  «Ζεν» τρόπο σκέψης, μέσα από την προσέγγιση της παραδοσιακής ανατολικής θεραπευτικής.

Η Τεχνική Αντίστροφης Κίνησης Sotai με Διατάσεις και Διορθωτικούς Χειρισμούς χρησιμοποιείται αυτόνομα ή συμπληρωματικά με το βελονισμό, την φυσικοθεραπεία, την χειροπρακτική, το thai massage, το σιάτσου, τη ρεφλεξολογία καθώς και άλλες μεθόδους σωματικού χειρισμού, αθλητριατρικής και χειρομάλαξης. Επίσης συνδυάζεται αποτελεσματικά με τη γιόγκα και το πιλάτες και μπορεί να εφαρμοστεί στα πλαίσια των πολεμικών τεχνών.

Η τεχνική θα συνδυαστεί  και με άλλες ειδικότητες,  όπως βελονισμός,  σιάτσου, οστεοπαθητικοί χειρισμοί, ρεφλεξολογία και θεραπευτική διατροφή.

Στην πρακτική οι τεχνικές sotai εφαρμόζονται με τη χρήση της βαρύτητας αντί της μυϊκής δύναμης και της κίνησης από το hara (κέντρο βάρους και ενέργειας του σώματος).

Η ύλη περιλαμβάνει:

• Διάγνωση της δομής και ενέργειας του σώματος
• Kλασική σειρά Sotai σε ζευγάρια (Sotai with helper)
• Kαινούριες τεχνικές και παραλλαγές
• Tεχνικές παθητικών και ενεργητικών διατάσεων
• Self Sotai (ασκήσεις που κάνουμε μόνοι μας)
• Σοτάι για τους μεσημβρινούς
• Tεχνικές πιέσεων μυών, μεσημβρινών και σημείων
• Συνταγές τεχνικών για συγκεκριμένα προβλήματα
• Tρόπος συνδυασμού του σοτάι με το βελονισμό και το σιάτσου με βάση τη διάγνωση Kyo Jitsu (άδειο γεμάτο).
• Πρακτική σιάτσου και εφαρμογή βελονισμού παράλληλα (για όσους έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση)
• Tρόπος συνδυασμού του σοτάι και με άλλες ειδικότητες, π.χ. ρεφλεξολογία, χειρομάλαξη, οστεοπαθητκή, βελονισμό
• Ψυχολογία Sotai

SotaiBeforeAndAfter©IlairaBouratinos

Απευθύνεται σε επαγγελµατίες µεθόδων της παραδοσιακής ανατολικής ιατρικής και bodywork therapists, αλλά και σε επαγγελματίες υγείας διαφόρων ειδικοτήτων. Οι συμμετέχοντες επωφελούνται τόσο επαγγελματικά, όσο και προσωπικά από την παρακολούθηση της εκπαίδευσης, μιάς και το σεμινάριο όχι μόνο μας «βυθίζει» στη σωματική εργασία, αλλά προσφέρει πραγματική ανανέωση και ξεκούραση, παρέα με άλλους ανθρώπους με συναφή ενδιαφέροντα, σε ένα ήρεμο και ήσυχο περιβάλλον, δίπλα στην Αθήνα.

Διεξάγεται σε συνδυασμό με Καλοκαιρινές διακοπές στα βόρεια προάστια της Αθήνας, μόλις 20 λεπτά από τη θάλασσα και υπάρχει η δυνατότητα επιλογής διαμονής στον χώρο ή προσέλευσης καθημερινά για τα μαθήματα. Ταυτόχρονα με την εκπαίδευση θα γίνουν περίπατοι στο δάσος του πανέμορφου Πεντελικού όρους που ξεκινάει σχεδόν δίπλα στο σπίτι, βόλτες και εξάσκηση sotai στο βουνό αλλά και στην παραλία, καθώς και οικολογικό spa (Beachspa). Επίσης, θα γίνουν και άλλες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του εννιαήμερου, ανάλογα με τη διάθεση και τις επιλογές των συμμετεχόντων.

Διδασκαλία: Ilaira Bouratinos και άλλοι συνεργάτες
Διδακτικές ώρες: 60
Κόστος Συμμετοχής Επαίδευσης: €980 ευρώ

Τα δίδακτρα περιλαμβάνουν το σεμινάριο και την ημιδιατροφή (πρωινό και μεσημεριανό με χορτοφαγική βιολογική διατροφή και φαγητά επιλεγμένα για την αποτοξίνωση και ισορροπία της ζωτικής ενέργειας). Επίσης, περιλαμβάνει το beachspa.

Τα δίδακτρα ΔΕΝ περιλαμβάνουν το βραδινό φαγητό το οποίο μπορεί να προετοιμαστεί από τους συμμετέχοντες στην κουζίνα του χώρου, ή να παραγγελθεί απ’έξω. Επίσης, τα δίδακτρα δεν περιλαμβάνουν τη μετάβαση στην παραλία η οποία θα γίνει είτε με Ι.Χ. είτε με ταξί.

sotai-logo-white